Connecta amb nosaltres

Portada

Pedres per foragitar els indigents

Publicat

on

@pruna_ana/ Un mur de pedres als jardins de les Hortes de Sant Bertran pretén ser la solució als problemes dels veïns amb els sense sostre de la zona.

Des de fa diversos anys els veïns dels jardins de les Hortes de Sant Bertran, al carrer Carrera del Poble-sec, tenen problemes amb un grup d’indigents que provoquen altercats durant el dia i la nit. Es tracta de persones addictes que rebutgen anar a albergs d’acollida i que en més d’una ocasió han obligat els veïns a fer intervenir la policia.

“Ja fa temps que el parc és ple de porqueria, de vidres trencats, de pixums… Els nens no hi poden jugar perquè ens fa por i no és un lloc acondicionat. A més, tenim problemes amb el soroll fins altes hores de la matinada.”, lamenta la Maria, una de les veïnes afectades per la problemàtica.

A l’abril, l’anterior govern municipal com a resposta a les múltiples queixes dels veïns, va prendre la decisió de col·locar blocs de pedres gegantines sota els balcons dels edificis que hi ha als jardins, per evitar que els sense sostre hi seguissin acampant i s’hi poguessin resguardar quan plou.

Les pedres dels jardins

Les pedres sota els balcons dels jardins de les hortes de Sant Bertran. /Anna Pruna

Una solució precària amb la qual ni els veïns de la zona n’estan satisfets: “Aquí hem vist de tot; baralles, apunyalaments i inclús un mort. La idea de posar pedres no va ser cap decisió dels veïns, no en sabíem res, ens ho vam trobar de la nit al dia. No creiem que sigui cap solució perquè els indigents segueixen estant.”, explica l’Israel, cambrer del bar que hi ha als baixos de l’edifici afectat.

Des del Pla Comunitari del Poble-sec creuen que aquest tipus de mesures no solucionen el problema sinó que només el traslladen a un altre punt del barri: “Seria necessari tenir al barri la figura dels agents cívics que intervinguessin en cas de conflictes a l’espai públic i que coneguessin les realitats de les persones que hi ha a cada lloc, per poder adaptar al màxim les solucions als problemes.”, diu l’Esther García, coordinadora de l’entitat.

Amb tot, entitats i veïns de la zona confien que des de l’Ajuntament es prenguin mesures més efectives en l’assumpte i que les persones que malviuen als jardins tinguin la possibilitat d’allotjar-se dignament especialment durant els mesos més freds.


Des de la Comissió de Convivència del Pla Comunitari creuen que hi ha una necessitat d’adaptar els albergs a les diferents situacions dels indigents, per exemple, flexibilitzant les normatives d’accés: deixar entrar a persones tot i que hagin begut alcohol o hagin pres algun tipus de drogues i adaptar els espais per a que els gossos –que en ocasions són l’única família d’aquestes persones– hi puguin accedir.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024