Connecta amb nosaltres

Portada

Els Barcelona Uroloki celebren 25 anys

Publicat

on

@4tito4 / El conjunt no es marca objectius i busca consolidar un projecte que en aquest període ha trontollat.

Un quart de segle. Aquesta és la xifra que celebra l’equip de futbol americà Barcelona Uroloki. Una edat que tenint en compte que aquest esport va arribar a Catalunya a finals dels ’80 i que aquesta temporada la lliga catalana (el primer cap de setmana de novembre va arrencar) ha complert la 28a edició li atorga un gran valor. “De moment no s’ha preparat res, primer cal donar empenta a l’equip amb l’inici del curs. Però es faran coses”, explica el president, tècnic i fundador de l’entitat esportiva del barri, Marcos Guirles. En aquest sentit, l’equip sènior compta amb algunes novetats com un nou camp de joc, el Complex Esportiu Clot de la Mel, molt a prop d’on jugaven fins ara, al barri de Sant Martí. “El d’abans era molt estret”, justifica Guirles. De totes maneres, lamenta la “falta d’horaris i instal·lacions” d’aquesta modalitat esportiva. “Semblem un circ, carregant amb les porteries i pintant els límits del camp”, es queixa el fundador dels Uroloki. Pel que fa als horaris, el primer equip entrena dimarts i divendres a partir de les 21:30 h i els deu jugadors cadets els divendres. “Tots els camps estan dedicats al futbol”, assegura i això dificulta trobar forats a altres hores. Una lluita que mantenen per instal·lar-se al barri, “a la Satalia o a Sants”, concreta i diu que el Districte de Sants-Montjuïc ja s’ha posat en contacte amb ells.

Pel que fa als reptes esportius, Guirles evita marcar objectius, “el que cal és assentar-se i que els jugadors s’ho passin bé”. Tanmateix, afegeix: “cal anar partit a partit sense renunciar a res”.

12107776_976889585707297_2353267370739607094_n

Un dels entrenaments de l’equip de la passada temporada / Barcelona Uroloki

Repàs a la història

Guirles fa una mirada enrere d’aquest quart de segle i espera que hagi “deixat un bon record” per tots aquells que han passat pels Barcelona Uroloki. En aquests 25 anys, l’equip ha guanyat cinc campionats catalans i fins el 2008 va competir a la Lliga Nacional de Futbol Americà. “Un error” confessa i és que eren “massa diners” que havien de posar de la seva butxaca. Un fet que gairebé els fa desaparèixer, però es va reformular el projecte i fins a dia d’avui.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024