Connecta amb nosaltres

Portada

Elena Velasco, el ‘touchdown’ del Poble-sec

Publicat

on

Fa quatre anys que practica aquest modalitat i tot i pertànyer els Barcelona Uroloki juga amb els Barcelona Búfals, que sí tenen equip femení. És internacional i lloa els “valors” del futbol americà.

IMG_223846398295673

Elena Velasco, amb la samarreta dels Búfals, en plena acció

@4tito4 / Sudden death, Kickoff, touchdown, offside or turnovers són conceptes anglosaxons que,
més o menys, coneixem o ens resulten familiars. Posats sobre un terreny de joc mesurat amb iardes i que als extrems tenen unes estructures metàl·liques anomenades Hacs o Yes per la forma que tenen, agafen una altra dimensió. Per a Elena Velasco, integrant de la colla gegantera del Poble-sec, no té cap enigma, ja que des de petita es va “enganxar” aquest esport: el futbol americà. “Quan tenia set o vuit anys, els diumenges anava a veure el meu padrí, que jugava als Pioners de L’Hospitalet”, explica i allà es va plantar la llavor, però primer va tastar altres esports, “vaig jugar a bàsquet, perquè sóc alta i no eren habituals equips de noies de futbol americà. Encara que vaig estar-ne buscant”. Tot plegat va germinar quan una companya de la colla gegantera li va comentar, “els Uroloki estan pensant de muntar un conjunt de noies, si et vols apuntar. Som un grup d’unes dotze ja”. Però de la dotzena “ens vam quedar quatre. Complicat muntar un equip així”, detalla. No obstant això, encara hi havia dues possibilitats: els Dracs de Badalona o els Reds de Terrassa. I es van decantar per aquesta última, on hi va jugar dos anys. L’any passat va tornar a Barcelona i actualment defensa els colors del Barcelona Búfals, del Poblenou, encara que segueix estant vinculada als Barcelona Uroloki, entitat esportiva del Poble-sec.

“Les noies juguen a això?”
És la pregunta o reacció immediata quan diu que és jugadora de futbol americà. “La gent se sorprèn al principi”, afirma i replica, “hem anat fins i tot a un Mundial. Imagina’t si hi ha noies que hi juguen això!”. I és que l’Elena Velasco és internacional i l’estiu del 2013 va disputar amb la selecció espanyola el Campionat del Món a Finlàndia i el proper mes d’agost té una cita amb l’europeu, que s’organitzarà a La Nucia. La diferència amb els nois és que no “ens peguem tan fort, però també ho fem”, assenyala  i per a ella aquest esport “reuneix moltes qualitats i valor. No sé què és el que el té. M’agrada”. La seva esperança és jugar al Poble-sec, “per a que la gent del barri ens conegui”. Els Uroloki, sense anar més lluny, entrenen i juguen a Sant Martí.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2020 Zona Sec.