Connecta amb nosaltres

Portada

La recuperació del Teatre Arnau comença a prendre forma amb visites a l’interior

Publicat

on

@4tito4 / L’equipament ha rebut visites els últims mesos per estudiar-ne l’estat i avaluar si existeix la possibilitat de rehabilitació. L’Ajuntament té intenció d’encarregar un informe de pressupost.

Els últims mesos el Teatre Arnau ha tornat a obrir les portes. No per rebre assistents i presenciar un espectacle, almenys de moment i és que sembla que la reivindicació veïnal per recuperar l’emblemàtic equipament de l’avinguda Paral·lel entra en una nova fase. Arquitectes i membres de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), així com de l’Ajuntament; el cap de Bombers de la ciutat, Joan Pedreny; integrants de l’empresa d’enginyeria Gecsa (responsable del manteniment de l’edifici); representants de la plataforma Salvem l’Arnau i arquitectes de les cooperatives Raons Públiques i LaCol han visitat l’interior del recinte “per comprovar l’estat de l’edifici i les possibilitats que té”, explica el portaveu de la plataforma, Marc Serra.

“Ara com ara no es pot donar llicència per a que hi entri ningú a fer res”, conclou el promotor de la Plataforma Salvem el Teatre Arnau i historiador, Enric H. March. En aquest sentit, l’arquitecte de LaCol, Núria Vila, present en aquestes visites, detalla que hi ha tres normatives que ha de complir “sí o sí” per reprendre l’activitat com són garantir protecció contra incendis, el recorregut d’evacuació “que va lligat amb l’ocupació de la sala, sense poder utilitzar els altells, perquè no tenen l’alçada adequada” i en l’equipament escènic. Especialment la primera és la que preocupa, perquè és la “que afecta a l’estabilitat de l’edifici” i afegeix, “s’hauria de fer una rehabilitació”. Tot i així, March es mostra optimista i apunta que hi ha “molts aspectes que estan bé”.

aixequem el teló

Aspecte de l’interior del Teatre Arnau, on es pot apreciar l’escenari / Salvem l’Arnau

Bona conservació
Entre octubre i novembre s’han dut a terme aquestes visites i des de Recuperem l’Arnau esperen notícies del consistori per saber quina determinació ha pres. L’Ajuntament pretén encarregar un pressupost per a la seva rehabilitació, amb la idea de retirar la coberta del sostre i fer una intervenció bàsica, i també crear una comissió mixta d’arquitectes municipals i de la plataforma per valorar les possibilitats de reconstrucció.

Vila assenyala que les actuacions fetes per mantenir l’equipament han estat “bones” i han permès que no s’hagi “deteriorat més”, la qual cosa “es molt positiva”. Serra indica que els treballs han atacat “les goteres i les humitats”. Això fa pensar, diu l’arquitecta de LaCol, que es pugui mantenir l’edifici, encara que dubta en alguns aspectes del seu interior com ara la caixa escènica i tots els amfiteatres. Un aspecte amb el que March ja compta però demana que guardi “el caràcter” que respirava el teatre.

Del ‘Salvem’ al ‘Recuperem’
La demanda de l’Arnau neix de l’empenta de March, promotor de la Plataforma Salvem el Teatre Arnau, que des de fa uns mesos s’ha integrat dins Recuperem l’Arnau. Això és fruit de la suma d’actius d’aquesta reivindicació, entre d’altres, el museòleg Pablo Ornaque, qui va oferir cedir la seva col·lecció d’autòmats i també va mostrar suport el director del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí. “Li dóna un caràcter especial. La marca que dóna sentit”, sosté l’historiador i “es veu que darrera hi ha una necessitat”, finalitza.

 

teulada

El sostre del Teatre Arnau, el que més preocupa per acabar recuperant l’equipament / Salvem l’Arnau

El Palau de la Premsa
La recuperació del patrimoni històric del barri també segueix el seu curs amb el Palau de la Premsa. El veïnat del barri continua reclamant que tingui un ús comunitari i sembla que per aquest camí desembocarà. El passat consell de barri, celebrat el mes de novembre al Centre Cívic Albareda, així ho va traslladar el regidor del Districte Sants-Montjuïc, Jaume Asens, i la Consellera de Barri, Carolina López, segons assegura el president d’El Troc, Jordi Goñi. En aquesta línia, es va anunciar la intenció de sol·licitar un estudi arquitectònic a l’empresa municipal Bimsa. Tant Goñi com el vicepresident de la Unió de Veïns del Poble-sec,Carles Burgés, són els que van iniciar aquesta reivindicació a la que estan sumant suports, entre d’altres iniciatives, estan recollint firmes del veïnat i les entitats per aconseguir-ho. Per contra, el president de Mediapro, Jaume Roures, va tornar a repetir, també a El món a Rac 1 el passat 1 de desembre, la seva intenció de construir el Museu Woody Allen al barri. Una iniciativa que com va informar el ZONA SEC en l’edició de novembre no comptava amb el vistiplau de l’Ajuntament.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2021