Enric Mestres / Confiscats 2.400 kgs. d’aliments en mal estat a Barcelona; 1.200 dels quals al barri del Poble-sec.
A finals del mes d’octubre es va dur a terme a la ciutat de Barcelona l’Operació Rebost, dirigida per la Guàrdia Urbana i l’Agència de Salut Pública de Barcelona. L’objectiu d’aquesta operació, que és anual, era detectar locals d’hosteleria i de venda d’aliments que no complissin la normativa en matèria d’higiene, salubritat i conservació d’aliments.
La Guàrdia Urbana va informar dels resultats i s’ha pogut saber que un dels locals investigats i sancionats ha estat el bar-restaurant Can Pepe, situat al carrer Fontrodona 1, fent cantonada amb la plaça del Molino. Els veïns van poder comprovar com un equip de neteja s’emportava carn en bosses precintades. I és que entre aquest establiment i el seu magatzem es van confiscar 1.200 kgs. d’aliments que no reunien les condicions de conservació adequades, a més d’evidències de plagues per falta de neteja.
El bar-restaurant va estar tancat aproximadament una setmana i, a part d’una sanció, se li va imposar l’obligació de reparar les deficiències alhora que serà objecte d’un seguiment estricte per part de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.
La guàrdia urbana precintant material confiscat i neveres / Guàrdia Urbana
Mala imatge del barri
En el cas del bar-restaurant Can Pepe, la cosa no ve de nou i no ha estat cap sorpresa. El seu propietari, Mohammad Jhangar, altrament dit Ángel, té 12 locals més repartits entre el Poble-sec i el Paral·lel (on suposadament s’hagués distribuït el material confiscat) i molts dels seus col·legues del món de la restauració han criticat i critiquen la manera de fer d’aquests establiments i argumenten que tenen ‘‘un nivell baix de qualitat (només cal llegir els comentaris demolidors de clients d’aquests locals que han penjat a la xarxa), irregularitats en horaris, terrasses, suposat poc control en la venda d’alcohol a menors, botellones i preus reventats’’.
El Poble-sec i el Paral·lel tenen una oferta de lleure i gastronomia amb un nivell òptim i propietaris d’alguns locals de la zona han indicat a ZONA SEC que la poca professionalitat d’uns, afecta a la imatge i el negoci dels altres. Molts d’aquests empresaris creuen que la marca Poble-sec i Paral·lel es mereix un rigor i una professionalitat del tot impecables: ‘‘Amb els diners i la salut de la gent no s’hi juga’’. Segons la Guàrdia Urbana, mesures de prevenció com les dutes a terme garanteixen que no puguin haver-hi incidents i desgràcies que lamentar en el futur.
L’OPERACIÓ REBOST A BARCELONA
L’Operació Rebost va investigar 64 establiments de la ciutat i ha decomissat uns 2.400 kgs. d’aliments (majoritàriament carn) en mal estat o amb deficiències de conservació, sobretot a bars, restaurants, carnisseries i petits supermercats. D’aquest tipus d’operacions s’han fet cinc en els últims anys, però mai s’havia fet un comís d’aquest volum. L’espectacularitat dels fets i les dades obtingudes va fer que tots els mitjans de comunicació s’en fessin ressò.