Connecta amb nosaltres

Esports

Guanyar per K.O. a les drogues

Amb la intenció de fer-lis obrir els ulls, un programa de reinserció treballa amb politoxicòmans en el gimnàs DKSR

Publicat

on

Imatge d'arxiu del DKSR Gym

Posar punt final a les drogues. Guanyar per K.O. a les sobredosis. Colpejar totes les substàncies. Al cap i a la fi, “fer-los obrir els ulls”, sintetitza l’entrenador i boxejador, popularment conegut com a Mani. Cada dimarts i dijous d’11 a 12 hores motiva a una desena de politoxicòmans del Centre d’Atenció i Seguiment (CAS Baluard), popularment coneguda com la narcosala. El seu únic objectiu: ajudar-los a desenganxar-se mitjançant la boxa al DKSR Gym, situat al número 13 del carrer de Salvà del Poble-sec.

És el primer projecte social en què participa Mani? Ni de bon tros. Tal com explica, fa anys que col·labora en causes similars i, en paral·lel, aprofita l’avinentesa per rentar la cara a la boxa. “Ja sabem com ha anat sempre, la gent estigmatitza la boxa d’una forma i és absolutament el contrari”, assenyala. “Aquest esport, fins fa no gaire, estava relacionat amb les baixes esferes; amb persones amb problemes mentre que ara està fins i tot a les universitats”. “Per alguna cosa serà”, recalca el boxejador.

Però, més enllà de resultar esport de lleure i de contacte, entre les parets del DKSR fins i tot resulta ser camí per deixar enrere les drogues. A més, el projecte té fins i tot el seu apartat de curiositats. No tots els integrants del grup de Mani havien tingut abans relació amb la boxa. “Algú havia fet alguna cosa i havia entrenat, mentre que d’altres mai havien fet res relacionat”, comenta. Al cap i a la fi, la idea és que passin d’utilitzar les mans per punxar-se a posar-se els guants, distreure’s i sentir-se útils.

“El programa és per obrir-los els ulls, que ells vegin que tenen una realitat darrere que amb les drogues no aconsegueixen veure”, resumeix l’entrenador. Una realitat que ve a ser “el treball en equip, l’esforç i la cooperació”; per tal que “vegin que són persones vàlides”. “Només els traiem del seu entorn per uns moments i de les seves dificultats, d’aquesta manera ells van postposant el seu consum”, afegeix.

A més, el programa resulta ser un èxit: “Tenim l’exemple d’una persona que en quatre mesos va passar de drogar-se moltíssim al carrer a estar actualment amb medicació i en un pis de reinserció”. Un camí que simultàniament han començat a fer altres companys politoxicòmans, els quals ja han començat a rebaixar les seves dosis i a abandonar determinades substàncies. Tot plegat, per donar-se de cops durant una bona estona i abraçar-se entre ells al final dels assalts.

Esports

L’APA Poble-sec puja a Segona Catalana

El Juvenil A aconsegueix mantenir la categoria a la Lliga Nacional després de l’ascens del curs passat

Publicat

on

Final de temporada amb les millors sensacions possibles. El primer equip amateur del CE APA Poble-sec s’ha proclamat campió de la Tercera Catalana i pujarà per primera vegada en la seva història a Segona Catalana. Un triomf per a l’entitat, la qual ha vist com, partit rere partit, l’afició no ha deixat de creure en un somni ja fet realitat.

Tal com admet el membre de la comissió esportiva, Marcel Rodà, “l’objectiu de la temporada era quedar en una bona posició, entre els cinc primers potser, perquè sabíem que teníem equip, però els jugadors van agafar una dinàmica molt positiva i al final han aconseguit guanyar la lliga”, celebra. De fet, al llarg de tota la temporada l’equip només ha cedit dues derrotes. Sota el seu punt de vista, l’objectiu a partir d’ara serà mantenir la categoria, fet que els representarà reforçar un equip amb un esquelet made in Poble-sec amb cares noves.

Una temporada més a Nacional

En paral·lel, des de l’entitat confessen sentir-se molt orgullosos d’haver aconseguit mantenir el Juvenil A a la Lliga Nacional, després de l’ascens històric de la temporada passada. Mentre que Rodà admet que l’inici de lliga no va ser el millor dels possibles, també assenyala que “els esforços de l’equip al llarg de la segona volta, i amb molt d’esforç i sacrifici, han permès al conjunt salvar la plaça”. En aquest sentit, el club també espera reforçar l’equip, ja que els de més edat deixaran de poder jugar en aquesta categoria i hauran de fer el salt al primer equip.

“Podem estar molt contents de com ha anat la temporada, els ascensos que hem aconseguit i mantenir categories clau dels diferents equips no han fet més que demostrar que estem en la bona línia”, ha expressat el membre de la comissió esportiva. De fet, respecte al futbol femení, Rodà també ha destacat que a partir del mes de setembre l’equip que fins ara ha competit en el cadet de futbol 7, passarà a competir amb un equip de futbol 11 en la categoria juvenil.

Preparar el curs vinent

L’APA Poble-sec ja ha obert les preinscripcions de cara a la temporada vinent. Un nou curs per al qual des de l’entitat no preveuen grans canvis estructurals. Tal com sintetitza Rodà, encara han de començar a analitzar quins ítems reforçar o quins fitxatges clau han de dur a terme per mantenir o fer pujar de categoria a la seva vintena d’equips federats.

Continua llegint

Esports

Nova temporada carregada de canvis al Club Natació Montjuïc

Publicat

on

El Club Natació Montjuïc (carrer del Segura, 36) inaugura noves pistes de pàdel, tennis i pickleball. I és que entrant la nova temporada 2023-2024, el club ha presentat nous equipaments esportius en un any de renovació de junta directiva i molts canvis de cara al futur.

El club ha renovat les 9 pistes de pàdel i 8 pistes de tennis de terra batuda, ja que, segons la junta directiva, “les anteriors eren molt antigues i estaven en unes condicions que calia canviar”. A més a més, el club compta aquest any amb la renovació de la junta directiva. Des de fa poc en Josep Maria Valls és el nou president del Club Natació Montjuïc i ha engegat aquesta nova etapa al capdavant del club amb un nou equip renovat i amb nous objectius, entre els quals destaca el fet d’obrir-se més al barri amb activitats obertes a tots els públics.

A part de les noves pistes, la junta directiva ha apostat per la restauració del club, que es preveu obrir el 30 d’octubre.

Arriba el pickleball al club 

Una novetat seran les dues pistes de pickleball, un esport de raqueta en auge als Estats Units que combina tennis, pàdel, bàdminton i tennis de taula i es juga amb una pala i una pilota de plàstic perforada en una pista similar al bàdminton amb una xarxa similar a la de tennis. Ara, les pistes estan disposades per a partits de dobles i individuals, en un entorn especialitzat, obert i tranquil que disposa de servei de lloguer de pista. El CN Montjuïc és dels pocs clubs que ha incorporat aquest esport que comença a estar de moda arreu del país.

Continua llegint

Esports

El juvenil A de l’APA Poble-sec ascendeix a la categoria nacional

L’equip s’ha proclamat campió de la seva competició i equips grans passaran per la Satalia

Publicat

on

Campions de la lliga preferent. El juvenil A de l’APA Poble-sec ha tancat una temporada per emmarcar. Històrica fins i tot. La raó: per primera vegada un conjunt del barri jugarà a la màxima categoria catalana, la Nacional. Un passi que permetrà a l’equip enfrontar-se contra els més grans del país, entre els quals el FC Barcelona i el RCDE Espanyol.

“El Barça o l’Espanyol mai havien trepitjat el camp de la Satalia i a partir de la temporada vinent sí que els podrem veure aquí”, destaca el secretari del club, Manel Alfaro. De fet, tal com assenyala, la gesta s’ha aconseguit amb un grup de jugadors que sempre han estat vinculats al barri: “Tenim un grup de cinc o sis jugadors que des de ben petits han jugat a l’APA Poble-sec i, malgrat que els han sortit molt bones oportunitats per marxar a equips grans, ells han preferit quedar-se aquí”.

Referents per als més petits

Segons explica Alfaro, l’ascens a la màxima categoria del futbol representa tot un èxit per a l’APA Poble-sec. Al cap i a la fi, en aquesta categoria juguen els nois entre els 17 i els 19 anys, de manera que són el gran mirall on es poden fixar els més petits del club. “Alguns pares, quan veuen que els seus fills comencen a despuntar, creuen que el seu fill és Messi i marxen a altres clubs, però l’èxit d’aquest equip juvenil i el fet que juguin ara en la divisió nacional representa el gran exemple que amb la bona feina feta a La Satalia també es pot jugar al màxim nivell”, exposa.

Bona dinàmica

Des de la junta del club valoren molt positivament la fusió que van dur a terme l’any passat amb l’AE Atlètic La Palma. Una suma d’esforços i coordinació que, a més, també ha suposat l’increment de matrícules. Un augment de futbolistes que és especialment significatiu entre el col·lectiu de les noies.

“Ara mateix tenim un cadet i un juvenil femení, mentre que als equips d’infants més petits els tenim barrejats perquè creiem que també és positiu per a ells”, explica Alfaro. En aquest sentit, assenyala que si bé fins fa uns anys costava que les nenes petites s’apuntessin a jugar a futbol, ara amb l’explosió del Barça femení “moltes s’han atrevit a fer el pas”. “L’Alèxia Putellas ha ajudat molt a fer aquest canvi de xip; ara tenim un boom de nenes que es volen apuntar a jugar a futbol’’, celebra.

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024