Connecta amb nosaltres

Economia

La ruta del bon comerç

Un grup de botigues que prioritzen la proximitat i la salut al Poble-sec

Publicat

on

La lleteria

A les 10 del matí la Begoña aixeca la persiana de la seva botiga, La Verdita, un espai d’alimentació ecològica, dietètica i de fitoteràpia, això vol dir curació a través de les plantes. A la mateixa hora, la Isabel fa el mateix amb el seu establiment, obert fa quatre anys, 60 m2 on exposa fruites, verdures, tomàquets, hortalisses. El nom del seu negoci és La Repartidora. Productes de proximitat, ecològics i botiga arrelada al barri. Són dos exemples del tipus de comerç que ha nascut al Poble-sec i que gaudeixen de bona salut. La Begoña prové del sector sanitari, de professió auxiliar d’infermeria i tot just ha deixat el seu treball a l’hospital per dedicar-se íntegrament al seu projecte empresarial. La Isabel és periodista i es considera autodidacta en aquest món complexe com és l’alimentació.

Aquesta petita ruta del bon comerç té la seva continuïtat amb La Llete, el projecte que el Fernando i la Júlia van encetar fa cinc anys i que amplia les seves referències a tot tipus d’alimentació ecològica, però també realitzen teràpies naturals –medicina xinesa, osteopatia, massatges, psicoteràpies–. La filosofia de la botiga és crear un bon ambient al barri i ser un lloc de trobada per a tots els veïns que vulguin xerrar una estona o bé explicar algun problema que els afecti. Aquests petits empresaris coincideixen en posar a la venda bons productes i aconsellar els seus clients sobre els dubtes que tinguin amb la nutrició i el seu benestar en general.

La ruta del bon comerç no s’acaba encara, ja que visitarem dos comerços per arrodonir el passeig: La Esencia i l’Antiga Carboneria. La Mireia Plana té la seva pròpia definició del què ofereix a La Esencia: “Ajudar la gent a ser feliç a través de diferents teràpies i el creixement personal”. I L’Antiga Carboneria on la Bàrbara ha agafat el relleu de la mestressa anterior i continua amb la venda de bons vins i vermut a doll, així com també marques de petits viticultors i que no trobareu a botigues convencionals.

 

La Verdita (Creu dels Molers, 8)

La Repartidora (Salvà, 15)

La Llete (Salvà, 42-44)

L’Antiga Carboneria (Salvà, 19)

La Esencia (Roser, 29)

 

ERNEST MILLET

Continua llegint
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Economia

El secret és reciclar la tecnologia

Segona vida als aparells espatllats

Publicat

on

Per

ReciclaTecnologia neix al 2011 i s’instal·la a un pis del Paral·lel. Amb recursos escassos, però amb les idees clares, Javier Pizarro posa en marxa una empresa per tal d’arranjar i reciclar tot allò que encara pot tenir una segona vida. De fet, la filosofia de l’empresa és: “No ho llencis, nosaltres ho reparem”.

Nou local a Creu dels Molers

Els primers anys de l’empresa van estar dedicats a la marca Apple i tota la seva gamma de productes. Ara, però, han fet un salt important i han obert un local de 100 m2 a Creu dels Molers, 30. En aquest ampli espai el Javier i el seu soci Christian reparen, milloren i reciclen tota mena de productes electrònics: ordinadors, mòbils, altaveus, televisions, tabletes. Un bon exemple és una pantalla de televisó que el Javier va trobar a les escombreries i que ara funciona com a monitor d’unes càmeres de seguretat. Accepten ordinadors que ja no tenen cap utilitat, els reparen i els ofereixen a d’altres persones a preus econòmics.

La ideologia de l’empresa és una lluita constant contra l’obsolescència programada i el consumisme desmesurat de productes electrònics.

ERNEST MILLET

Continua llegint

Economia

Poble Sec Peix, del Poble-sec al món

Publicat

on

Per

L’Eudosio Gutiérrez i la Mari obrien ara ja fa 21 anys una peixateria al carrer Poeta Cabanyes, tocant a Blai. La Mari ha estat darrera el mostrador vint anys fins que l’augment desmesurat del lloguer els va obligar a tancar la botiga. L’Eudosio, però, ja havia posat en marxa el recanvi: Poble Sec Peix, SL, una distribuidora que com el seu nom indica és al barri, al carrer Mata, 13, i distribueix tot tipus de peix de màxima qualitat.

“Som una empresa familiar de serveis i venem al sector de la restauració. El nostre client ens exigeix qualitat, bon preu i rapidesa, ja que els restaurants tenen, a la vegada, uns clients que valoren molt el bon producte”. L’Eudosio continua: ‘‘Els oferim peix fresc i també congelat. Tenim clients al barri, a la resta de Barcelona i a l’àrea metropolitana”.

Si us arribeu al carrer Mata, hi trobareu una nau de 200 m2 amb una oficina, una zona de congelats i una zona d’elaboració i manipulació. Tot preparat per servir als restaurants.

L’Eudosio veu algunes ombres en el sector: “Hi ha molta competència, és un negoci que perd competivitat al món de l’alimentació. Tenim cada vegada menys matèria prima i és cara i ens cal mantenir la qualitat”.

L’Eudosio, però, sembla creure en les paraules del poeta: “Tot està per fer i tot és possible”.

ERNEST MILLET

Continua llegint

Economia

AICEC-ADICAE guanya la macrocausa contra les clàusules sòl

L’organització amb seu al carrer de la Creu dels Molers tritura a la banca als tribunals

Publicat

on

La lluita contra les clàusules sòl, cada cop més a prop del seu final. Tal com ha decretat l’Audiència Provincial de Madrid, totes les clàusules sòl que havien imposat les entitats financeres als seus clients hipotecaris són nul·les, per abusives. En aquest sentit, s’ha de posar de relleu que la plataforma de consumidors que ha aconseguit liderar aquest procés contra la banca treballa des del mateix Poble-sec: el carrer de la Creu dels Molers.

Segons explica la coordinadora de AICEC-ADICAE, Isabel Pons, aquesta decisió dóna la raó als 9.000 consumidors que s’havien plantat contra el producte que els havien col·locat una quarantena d’entitats financeres. Per tant, els bancs es veuran obligats a retornar els diners indegudament cobrats, més els interessos que puguin acumular. Un fet que dóna la volta a la truita, ja que ara són els consumidors que encara no han cobrat els que juguen amb avantatge: contra més temps passi, més diners els hi hauran de pagar els bancs.

Recurs a la vista?

Tot i aquesta bona notícia, Pons recorda que la banca encara pot presentar un recurs al Tribunal Suprem i que aquest pot estimar o desestimar-lo. De fet, la coordinadora de la plataforma confia en què la justícia espanyola s’empari en la nova normativa comunitària: “Europa ja va assenyalar que si es tractaven de clàusules abusives, s’havien de tornar tots els diners amb retroactivitat”, ha detallat. Què suposa aquest fet? Que els diners a retornar per part de la banca s’incrementaran notablement.

A més, la sentència que ha guanyat AICEC-ADICAE també suposa una doble pressió sobre el sector financer, ja que ara els bancs hauran d’estudiar molt bé el seu següent moviment judicial a dur a terme davant la macrodemanda. El motiu: el 98% dels jutges està donant la raó als consumidors quan aquests denuncien la clàusula sòl que els hi van imposar en el contracte hipotecari. En xifres rodones, la victòria de la plataforma suposarà que com a mínim 9.000 famílies vegin com la banca els hi retorna 4.000 euros de mitjana (sense comptar les costes judicials ni els interessos acumulats).

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.