Connecta amb nosaltres

Societat

Defensa dels drets LGTBI a Sant Antoni

El primer centre de l’Estat espanyol especialitzat en el col·lectiu LGTBI s’ha inaugurat al carrer Comte Borrell

Publicat

on

En el marc de la Festa Major de Sant Antoni s’ha inaugurat el Centre Municipal de Recursos LGTBI, un espai de suport i assessorament per a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i gestionat per la Plataforma d’Entitats LGBTI de Catalunya. Es tracta d’una demanda històrica del moviment i des de la regidoria de Feminismes i LGTBI, amb Laura Pérez al capdavant, expliquen que amb aquesta acció es vol “posicionar Barcelona al costat d’altres ciutats capdavanteres en aquest àmbit, com Amsterdam o Nova York”. Les obres de construcció de l’edifici, que compta amb més de 1.200 m2 d’espai funcional, van començar l’octubre de 2017 i s’hi ha destinat gairebé un milió i mig d’euros.

Atenció i assessorament

El centre ofereix serveis d’atenció directa, informació i assessorament al col·lectiu LGTBI de la ciutat i, segons remarquen des del consistori, “també es treballarà per generar recursos per al conjunt de serveis municipals”. Es tracta d’un espai polivalent on hi tindran lloc activitats, tallers, formacions diverses i també s’hi faran conferències, exposicions, cicles de xerrades, debats i espectacles d’arts escèniques per tal de donar veu a l’expressió artística i l’acció col·lectiva. A banda, un equip de psicòlegs, treballadors socials, advocats i experts en salut comunitària oferiran espais d’assessorament personal, familiar, legal, laboral i sociosanitari, on també serà possible fer-se la prova de detecció del VIH amb privacitat. L’equipament també disposa d’un protocol propi per abordar les agressions per LGBTIfòbia i treballarà en coordinació amb serveis municipals com l’Oficina per la No Discriminació, el Centre d’Urgències i Emergències Socials o la Fiscalia de Delictes d’Odi, entre d’altres. A més, cada any es reuniran experts de l’àmbit acadèmic o la societat civil en una jornada anual que posarà l’accent sobre alguna qüestió d’actualitat o d’interès per al col·lectiu LGTBI.

Centre de documentació Armand de Fluvià

L’espai també acull el Centre de Documentació Armand de Fluvià, format per una àmplia col·lecció documental relacionada amb el fet homosexual i altres temàtiques vinculades a la diversitat sexual, afectiva i de gènere. Aquest Centre disposa d’una sala de consulta a l’abast de l’àmbit estudiantil, investigador o professional.


Atac feixista a les instal·lacions

L’Ajuntament de Barcelona i la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya han condemnat l’atac feixista i LGTBIfòbic que van patir les instal·lacions del Centre la nit del dissabte 26 de gener. Segons un testimoni ocular, al voltant de les quatre de la matinada, un grup de persones va trencar els vidres de l’entrada principal del Centre i van fer pintades amenaçadores de contingut feixista i LGTBIfòbic. L’Ajuntament presentarà denúncia davant la Fiscalia de Delictes d’Odi.

Continua llegint
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Societat

El cervell de la nova extrema dreta italiana, convidat a fer cerveses

Regentada per un ultra, la Cerveseria Abirradero ha sigut l’escenari des d’on Diego Fusaro ha intentat convèncer als veïns de les seves tesis neofeixistes

Publicat

on

Històricament els bars i les tavernes eren els espais des d’on els líders polítics oferien els seus mítings. Entre cerveses i copes, el discurs es feia més proper, directe i convincent. Una tàctica que, si bé pot semblar llunyana, algunes formacions polítiques han recuperat en les darreres campanyes electorals. Ara bé, fins ara mai cap local del Poble-sec havia acollit una conferència d’un ideòleg d’extrema dreta (almenys, que hagi transcendit a l’esfera pública). Més ben dit, fins al passat 19 de setembre.

La Cerveseria Abirradero ha sigut l’escenari des d’on el cervell de la nova extrema dreta italiana, Diego Fusaro, ha tractat d’expandir entre el veïnat les seves tesis neofeixistes. Mentre que la conferència va rebre l’innocent nom de No només de pa viu l’home. Ser, aliment i producció, rere la seva organització hi havia el propietari de la cerveseria i responsable d’Agrocerveart, la corporació de cervesa artesana que opera al local.

En aquest sentit, EL TEMPS ha revelat que la persona que regenta l’Abirradero és Nereo Garbin, un antic regidor de Vizenza (Itàlia) que havia militat a l’extrema dreta del Vèneto, lligada als orígens de la Lega de Matteo Salvini. De fet, l’any 1987 Garbin ja va participar com a fundador de la Union del Popolo Veneto (antecedent llunyà de la Lega).

Fusaro – Salvini

Tot i que a Espanya és pràcticament desconegut, a Itàlia Diego Fusaro és una de les veus més mediàtiques de l’extrema dreta propera a l’ultradretà Matteo Salvini. De fet, Fusaro acostuma a signar articles a la revista de l’organització neofexista Casa Pound, la qual va servir de referència als neonazis de la capital de l’Estat per crear l’Hogar Social Madrid. Ara bé, quina és l’arma que fa servir per convèncer a les classes populars? Una barreja dels ideals marxistes i anarquistes, però bastits amb la ideologia de l’extrema dreta. Dit d’una altra manera, Fusaro es dedica a impregnar de feixisme els discursos de la classe treballadora per fer-lo més digerible.

Continua llegint

Societat

Aturat el desnonament de sis famílies al Bloc Llavors del carrer Lleida

L’edifici és propietat del fons d’inversió finlandès Vauras Investment SL, que compta amb una cinquantena de pisos a Barcelona

Publicat

on

El passat dijous 10 d’octubre es va aturar el quart intent de desnonament de les sis famílies que ocupen l’anomenat Bloc Llavors del carrer de Lleida, 38. Una vuitantena de persones van passar la nit anterior atrinxerades a l’edifici, ja que sabien que a primera hora es produiria l’actuació dels Mossos. Segons expliquen fonts del Sindicat de Barri del Poble-sec –un dels col·lectius que van liderar l’acció de resistència veïnal– a les 6.10 h del matí van arribar sis furgons de l’Àrea de Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra (BRIMO), bloquejant la zona mentre desenes de ciutadans (gairebé 200 persones en total) miraven d’impedir el desnonament. Unes hores més tard, van arribar cinc furgons més de la policia i aleshores es van produir càrregues i moments de tensió que es van saldar amb la detenció d’una activista del Sindicat d’Habitatge del Raval. La noia ja ha estat alliberada i des del Sindicat denuncien que la detenció va ser “per motius racistes i sense cap mena de fonament”. Unes hores més tard, es va aturar el desnonament per una ordre judicial i els veïns que formaven part de la resistència ho van celebrar al crit de “sí, se puede”.

Què és el Bloc Llavors?

El 30 de juliol de 2017 es va dur a terme l’okupació dels sis pisos del carrer de Lleida, 38 amb el suport del col·lectiu de defensa del dret a l’habitatge Obra Social Barcelona. L’edifici és propietat del fons d’inversió finlandès Vauras Investment SL, que compta amb una cinquantena de pisos a Barcelona. Actualment, al Bloc hi viuen sis famílies, dues de les quals són mares solteres amb fills al seu càrrec i totes elles en situació de manca d’alternativa habitacional.

Des del Sindicat de Barri del Poble-sec diuen que, en aquests moments, no hi ha prevista una nova data de desallotjament de l’edifici, però que probablement es produirà en unes setmanes “si no hi intervé l’administració pública”. Una de les possibilitats que temen és que aquesta vegada pugui ser un desnonament amb data oberta.

Fotografia | Sindicat de Barri

Continua llegint

Societat

Tallers familiars de tardor

El projecte Equilibradament

Publicat

on

Per

Des del Pla Comunitari impulsem un nou petit projecte adreçat a les famílies del barri: tallers gratuïts per millorar la salut i el benestar emocional de tota la família. A la passada edició del projecte Equilibradament, es va oferir per primera vegada un itinerari familiar i davant la bona rebuda que va tenir, hem decidit apostar per aquests tipus de tallers també a la tardor. La intenció és oferir activitats per compartir en família, fomentant els vincles afectius entre pares, mares i fills i les relacions entre famílies diverses, a la vegada que donar visibilitat a diferents formes de tenir cura de la nostra salut.

L’art i les teràpies de consciència corporal ens ajuden a expressar-nos de manera diferent i a connectar a través de nous llenguatges que no són la paraula, que milloren el nostre benestar i ens fan sentir més lliures. Alguns dels tallers que trobareu: Artteràpia, Cuina de les emocions, risoteràpia, moviment i expressió corporal i plàstica i també tres sessions de contacontes amb valors per a totes les edats.

En aquests tallers hi col·laboren diferents entitats i equipaments del barri com ara el Centre Cultural Albareda, l’Associació Susoespai, La Raposa, Vive La Risa, Alimentació Conscient i moltes veïnes i veïns a títol individual, que ofereixen el seu temps i coneixements per millorar el barri. Veniu en família a gaudir en companyia!

PLA COMUNITARI POBLE-SEC

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.