El teatre del carrer de les Flors programa 79 espectacles de proximitat i treballarà amb joves i gent gran del barri
@pruna_ana / La temporada teatral que tot just comença serà especialment intensa per a la sala de teatre alternatiu Tantarantana, formada l’espai Baixos 22 i l’Àtic 22, que ha complert 3 anys. Combinant una doble i en ocasions triple programació simultània, l’aposta del director artístic Julio Álvarez passa per acollir companyies joves independents amb idees originals i fresques: “Volem ser una fàbrica de complicitats. Fer confiança i donar una petita empenta a companyies joves que estan sorgint i que estan molt preparades.”, explica el director.
Presentació de la temporada 2015-2016 /Tantarantana
Tot això sense deixar de banda el teatre familiar i per a escoles, del que la sala n’és pioner. En aquest sentit volen seguir cuidant el públic oferint-li una programació variada de teatre, màgia, titelles, música… per a tots els gustos.
‘El Cicló’
Un dels plats forts de la temporada, és el programa El Cicló, en el que participen 5 companyies joves amb una trajectòria ja consolidada. El teatre els ofereix espai per a assajar, una ajuda per a la producció i els programa durant 4 setmanes, amb la possibilitat d’actuar a d’altres sales gràcies a la Xarxa de Teatres Alternatius de la que el Tantarantana forma part.
El públic, tal com comenta en Julio Álvarez, està donant molt bona resposta: “És el segon any que fem el Cicló i estem molt satisfets amb l’acollida. Hem aconseguit que la mitjana d’edat del nostre públic baixi i això és molt important per a garantir-ne la continuïtat”.
Una altra iniciativa única que programa el Tantarantana és la Jam Session “Assajar és de covards” que consisteix en la lectura de textos curts reunint cada sessió a un equip artístic que no es coneix entre ells fins aquell moment. Tenen dues hores per preparar la lectura fins a que s’obren les portes i entra el públic, que també pot apuntar-se i formar part de l’espectacle.
Creació de teixit cultural
A més, el teatre, a través de Tantajove, organitza tallers de creació intergeneracional amb un institut de Sant Antoni i un del Poble-sec: “Durant tot el curs, alumnes de tercer i quart d’ESO treballen amb gent gran del barri i munten un espectacle a de 40 minuts que presenten a final de curs al teatre. És una bonica manera d’obrir el teatre a gent jove”, conclou el director artístic.