Connecta amb nosaltres

Portada

El PAD treu a relluir la falta de consens

Publicat

on

L’aprovació del Pla d’Actuació al Districte (PAD) mostra la divisió entre els diferents partits polítics en un gran projecte comú de barri

El passat 18 de setembre es va celebrar un ple extraordinari per votar el Pla d’Actuació al Districte (PAD) i el Programa d’Actuació Municipal (PAM). L’oposició els va rebutjar, van donar-hi l’esquena Partit Socialista de Catalunya (PSC), Partit Popular (PP) i Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA). Mentre que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) es va abstenir. “No hi ha propostes originals, provenen d’altres mandats”, argumenta el portaveu socialista, Albert Deusedes i afegeix “en el moment de crisi com estem s’han de fer propostes una mica més ambicioses”. El regidor del districte, Jordi Martí, lamenta les renúncies perquè “no hi ha motius per votar en contra” i justifica el contingut del PAD al·legant treballs anteriors a la seva legislatura que “s’han d’acabar”. Malgrat la manca de consens Martí estén llaços d’unió, “qui té esperit de col·laboració són ERC i PSC” i continua, “ICV-EUiA i PP no volen acord”. El regidor pensa que els “partidismes” s’han de deixar a banda i “prioritzar el veí”. Tot i així, ell mateix afirma que des de l’11 de setembre “ha canviat el panorama polític. Hi ha certa tensió” i al seu parer, “no pot afectar a les relacions personals i polítiques”.

Més acords puntuals 
El PAD inicial conté al voltant d’una trentena d’actuacions al Poble-Sec com ara la millora de les instal·lacions de la Satalia i Julià de Campmany, un poliesportiu cobert, un itinerari cívic d’unió Paral·lel amb Ciutat del Teatre, la remodelació del parc de les Xemeneies o la creació de casals per a joves i adolescents, entre d’altres. Això obligarà a crear més aliances, “tothom haurà de posar de la seva part”, assegura Martí. Els socialistes es mostren partidaris a col·laborar, “estem d’acord en moltes coses. Haurem de fer consens punt per punt”. Deusedes considera que així “serà millor pel barri”. El regidor del districte sosté que tirarà endavant “el màxim possible” i apunta que el “95% del que hi ha es pot fer”. Partint d’un pressupost general per a Barcelona de 1.900 milions d’euros. Sigui com sigui, al final, acaben sent desavinences polítiques amb conseqüència social.

Albert Hernàndez

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024