Connecta amb nosaltres

Portada

IV Trobada de Voluntariat del Poble-sec

Publicat

on

El passat 7 de juny el Centre Sociocultural Albareda va acollir la IV Trobada de Voluntariat del Poble-sec, organitzada pel Pla Comunitari Poble-sec. Una jornada en què prop de 30 voluntaris de diverses entitats del barri es van donar cita per compartir les seves experiències, reflexionar sobre la seva activitat i conèixer eines que els poguessin ajudar en les seves tasques.

IV Trobada de Voluntariat del Poble-sec

Taller d’habilitats comunicatives/ Pla Comunitari Poble-sec

Acompanyament al voluntari

Fruit de les anteriors trobades de voluntariat es va detectar la necessitat de reforçar les habilitats comunicatives, per tant, amb la col·laboració de la Mireia Milian, experta en voluntariat de Càritas, es van organitzar un seguit d’activitats per aprendre tècniques que permetessin els voluntaris millorar el seu treball i relacionar-se amb major eficàcia amb els col·lectius amb els que treballen. Entre les tècniques apreses es va reforçar la comunicació assertiva per permetre’ls guanyar confiança i traslladar seguretat als seus interlocutors. La Mireia va destacar la importància d’aquestes trobades per no deixar sol al voluntari: “Se l’ha d’acompanyar i donar-li una formació propera a la seva realitat i en línia a les necessitats”.

Reconeixement

La jornada, en què es va fomentar la motivació i el reconeixement mutu, es va desenvolupar en un ambient distès i participatiu que va permetre els voluntaris conèixer la realitat dels voluntaris d’altres entitats i alhora comprovar que les seves sensacions eren compartides per altre gent. Joan Carles Pedro, dinamitzador de la jornada i voluntari de ”Baixem al Carrer”, va reconèixer que “implícitament els voluntaris volen reconeixement” i trobades com aquesta els permeten rebre aquest suport.

En Joan Carles considera que el voluntariat és necessari i molt especialment en l’actualitat, ja que segons ell “ens trobem en una societat que potencia la no-relació i l’aïllament”. Una visió compartida per la resta de participants, que es van mostrar molt satisfets amb el contingut de la jornada, tant pel que van aprendre com pel suport que els van donar per continuar amb la seva tasca.

Marta Tello

 

IV Trobada de Voluntariat del Poble-sec

Voluntaris realitzant un dels exercicis de la jornada / Pla Comunitari Poble-sec

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.