Connecta amb nosaltres

Portada

Consum conscient per a la transformació social

Publicat

on

 Setem Catalunya ha posat en marxa el projecte “Pam a  Pam” per donar a conèixer els comerços de consum responsable i economia solidària de Barcelona, i  facilitar-ne l’accés.

@Marta Tello / El consum responsable va obrint-se camí i la preocupació per una alimentació sana i per fomentar les cadenes comercials respectuoses amb els drets humans, la igualtat de gènere i l’equitat cada vegada arriben a més gent que busca una transformació social.

Per donar eines per a ser un consumidor conscient, Setem Catalunya ha posat en marxa el projecte “Pam a Pam”. Un mapa col·laboratiu (www.pamapam.org ) que mostra les botigues de Barcelona de consum responsable. De moment hi ha d’alimentació, roba i banca, però s’espera que el projecte avanci cap a d’altres sectors.

Logo_Pamapam

Un projecte col·lectiu

El mapa es construeix per mitjà de la participació ciutadana. Qualsevol persona pot posar en coneixement de Setem l’existència de botigues que considerin que poden formar part del projecte. Posteriorment, membres de l’equip de “Pam a Pam” valoren si l’establiment compleix amb els criteris establerts. Es tenen en compte aspectes com: cultiu ecològic, producció artesanal, mesures per minimitzar l’impacte mediambiental, forquilla salarial, equitat de gènere, integració social o gestió econòmica per mitjà d’una banca ètica.

Consum responsable al Poble-sec

Al Poble-sec ja en forma part de “Pam a Pam” la cooperativa de consum agroecològic, “El Carretó”. L’Enric EIejalde, membre de la cooperativa, creu que la proposta de Setem “és interessant per sumar sinèrgies” i va ser per aquest motiu, “col·laborar amb tothom que treballi dins del camp ecològic i de comerç just” que s’hi van sumar. Ben a prop del barri, a la Ronda de Sant Pau, trobem també inclosa al projecte “Ceres Naturals”, una botiga on es venen tota mena de productes ecològics i de proximitat, des d’alimentació, fins a productes de neteja.

El mapa permet descobrir que les botigues de consum responsable no són un fet residual a la ciutat i que és fàcil trobar-ne tant per a l’alimentació diària, com per vestir o fins i tot decorar o fer regals.

El Carretó

Productes ecològic a El Carretó/ Ana Inés Falcone

 

El Carretó

Membres de la cooperativa El Carretó preparant les cistelles dels socis/ Ana Inés Falcone

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2020 Zona Sec.