Connecta amb nosaltres

Portada

Fotos Bolois tanca per jubilació

Publicat

on

L’entranyable establiment de Blasco de Garay  tanca les seves portes el 31 de maig. Després de 35 anys al Poble-sec, el Lluís, amb el seu inseparable tiet Josep, es jubila i finalitza una etapa de la seva vida.

Fotos Bolois tanca per jubilació

En Lluís Bolois, fotografiant el seu tiet Josep/ Ana Inés Falcone

@Marta_Tello/ Durant 35 anys i havent passat per tres locals diferents, els dos primers al carrer Elkano, el Lluís i el Josep han fet amistat amb els veïns del barri. A través de les seves fotos, confessa en Lluís, han pogut compartir amb ells part de les seves vides. Han conegut els seus viatges i les seves celebracions i els han vist créixer, fet que reconeix fer-li molta il·lusió: “Quan veus la gent que ve de tants anys i amb regularitat et dóna alegria. Tens un altre tracte”.

Tota la vida lligada a la fotografia

En Lluís va començar en el món de la fotografia amb un altre dels seus tiets quan tenia 16 anys. L’ajudava en el seu estudi i mica en mica va anar aprenent l’ofici. Ens recorda l’època del revelat, especialment en blanc i negre, una de les feines que més li agradava fer, i el pas a l’era digital de la que reconeix “em va costar decidir-me. Al principi no ho veia clar, però a poc a poc em vaig anar defensant”. Ara admet gaudir molt treballant amb l’ordinador, malgrat confessar que amb el que ha gaudit més és fent retrats a la canalla. Als 62 anys però, ha decidit optar per la prejubilació ateses les dificultats per les quals ha de fer front el negoci. En Josep, amb 89 anys és també aficionat a la fotografia, des que de ben petit veia com el seu pare revelava les seves pròpies fotos. Ha acompanyat cada dia el seu nebot a la feina per mantenir-se actiu, i ha compartit amb ell les estones al local i les amistats al barri.

__________________________

Breu història de Fotos Bolois

Fotos Bolois va començar la seva història al barri del Poble Nou, on en Lluis va treballar més de 15 anys. Al Poble sec hi va aterrar buscant un lloc adient per obrir un nou negoci, amb un lloguer raonable. Això va ser als anys 80. Abans d’arribar a Blasco de Garay, va estar a Elkano, 46 i a Elkano, 31, on va romandre 18 anys.

La confiança i l’estima que els veïns, joves i grans, tenen per en Josep i en Lluís és molt evident i es veu en tots els clients que desfilen per la botiga per fer fotocòpies, fotos, impressions…. No ens sorprèn quan en Josep confessa que amb la gent del barri “hem fet una família. No són clients”.

_______________________________

Reportatge fotogràfic

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.