Connecta amb nosaltres

Portada

El govern municipal descarta que el Palau de la Premsa sigui el museu del Woody Allen

Publicat

on

@4tito4 / El president de Mediapro, Jaume Roures, pretén portar el seu projecte en aquest equipament. El veïnat reclama aquest edifici per al barri, sobretot per a la gent gran, i no per a la ciutat.

El passat 14 de setembre al programa de Rac 1, ‘El món a Rac 1’, el president de Mediapro, Jaume Roures, assegurava que pretenia instal·lar el museu dedicat al Woody Allen al Poble-sec. “A prop del Palau d’Esports”, concretava i destacava que de les dues opcions que contemplaven per crear aquest equipament la del barri “és la que més ens agrada”. De totes maneres, Roures subratllava que estava pendent “de la resposta de l’Ajuntament de Barcelona” com a propietari d’aquest edifici. Amb aquests detalls, per tant, el Palau de la Premsa sembla el destí més probable d’aquest projecte. Tot i així, la productora no ho corrobora, malgrat que admet que les negociacions estan obertes amb el consistori. Sí ho fan fonts municipals que així ho confirmen a ZONA SEC i també descarten que aquesta proposta de Roures es dugui a terme.

Curiosament, el mateix dia que el productor cinematogràfic feia aquestes declaracions, un grup de persones interessades en recuperar aquest emblemàtic edifici per a usos pel barri visitava la construcció modernista amb el gerent del Districte Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez. Una visita que pretenia examinar l’estat del immoble i “saber si s’hi pot fer quelcom”, explica Jordi Goñi, veí implicat en la recuperació del Palau i vinculat a la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec a través de l’entitat de col·leccionisme El Troc, que va ser un dels assistents i afirma que “no va aparèixer el tema, donava la sensació que estava tot aturat” i continua “totes les propostes sobre un possible ús estan inactives”. Sigui com sigui, Goñi reconeix que l’interès de la productora no és nou, “però pensava que ja s’havia desestimat”. En aquest sentit, considera que “el nou equip de govern municipal no donarà suport aquesta idea” quan es faci oficial la decisió. Goñi, juntament amb el vicepresident de la Unió de Veïns del Poble-sec, Carles Burgés, són els que lideren aquesta reivindicació del Palau de la Premsa.

‘Pel barri, no la ciutat’
Tant Goñi com Burgés són els que han endegat aquest rescat i en aquesta línia estan treballant amb diverses persones del barri. Malgrat ser un edifici, com diu Goñi, “molt llaminer” per a inversions privades, estan preparant un seguit de propostes per tenir un ús “pel barri, no la ciutat” i subratlla “sobretot és bàsic un espai per a la gent gran”, perquè aquesta zona del Poble-sec no té un servei d’aquest tipus. Entre altres idees, que avisa són “molt provisionals”, hi ha l’ubicació d’altres entitats, punt d’informació sobre la muntanya de Montjuïc i l’exposició de Barcelona de 1929 “perquè va tenir molta importància el seu dia i no hi ha cap lloc on la gent ho pugui veure”, argumenta Goñi. El pròxim 21 d’octubre hi ha programada una reunió de la comissió per treballar en les propostes per recuperar el Palau de la Premsa.

 

Museu de la discòrdia
El passat mes d’abril TV3 avançava que l’edifici de l’antiga Escola d’Arts i Ofici de Barcelona (també coneguda com La Llotja), ubicat al carrer Avinyó, al barri Gòtic, la productora Mediapro tenia interès en crear un museu dedicat al cineasta nord-americà Woody Allen. Un immoble propietat de la Generalitat de Catalunya i que està abandonat des del desembre de l’any 2009. En campanya electoral de les municipals, el passat mes de maig, el que avui és el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, deia que Barcelona en Comú volia recuperar “l’antic ús” que tenia l’equipament. I el passat 14 de setembre, en una entrevista al programa de Rac 1, ‘El món a Rac 1’, el president de la productora, Jaume Roures, afegia un altre possible destí per a la seva proposta en un equipament del Poble-sec proper al Palau d’Esports, que pertany al consistori barceloní. Fonts municipals confirmen a ZONA SEC l’interès, però descarten que hi donin el vistiplau, així com tampoc al llarg de la legislatura. D’aquesta manera, no es preveu que aquesta iniciativa de Roures sobre la figura d’Allen es faci a la capital catalana, com a mínim en equipaments de titularitat municipal.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024