Connecta amb nosaltres

Entitats

La nova temporada teatral del Grup Focus

Publicat

on

@pruna_ana / Condal, Romea, Villarroel i Goya programen 50 espectacles amb l’objectiu de consolidar l’augment de públic de la darrera temporada.

El nou curs teatral ha arrencat amb força als quatre teatres que gestiona a Barcelona el Grup Focus. L’empresa celebra enguany els seus 30 anys i ho fa amb una programació sucosa, formada per gairebé una cinquantena d’espectacles. L’objectiu dels programadors passa per mantenir la tendència a l’alça del nombre d’espectadors que es va assolir durant la darrera temporada: més de 347.000 persones van passar pels teatres del grup, un 14% més que l’any anterior. El director del grup, Daniel Martínez, ha expressat la seva satisfacció per la bona direcció que han pres les quatre sales tot i que ha afegit que “queda molt per superar el sotrac produït per la crisi financera i l’augment de l’IVA cultural”. La clau de l’èxit, segons Martínez, passa per potenciar la producció pròpia amb més recursos, seguir apostant per obres d’autoria catalana i per l’excel·lència artística en els elencs.

focus_teatre_condal

Escena d'”Avui no sopem” al teatre Condal

Clàssics, grans noms i musicals

La temporada 2016-2017 arrenca al teatre Condal, al Poble-sec, amb tres produccions pròpies que ocuparan el 90% de la programació: la comèdia Avui no sopem de Pep Antón Gómez, l’espectacle infantil Geronimo Stilton sota la batuta de Lluís Danés i el musical Homes, dirigit per Carol López.

El Romea estrena temporada amb Héctor Alterio protagonitzant El Padre, el retorn de Mario Gas com a actor a El filósofo declara i com a director a Sócrates, protagonitzada per Josep Maria Pou. El tàndem infalible Pera-Canut a La taverna dels Bufons serà un dels plats forts de la temporada i també inclouran clàssics com Lorca, Cervantes o Shakespeare.

teatre-barcelona-el-padre-alterio-0

‘El Padre’ al Romea / TeatreBarcelona

La sala Villarroel acollirà Othelo de Gabriel Chamé, La Treva amb direcció de Julio Manrique, La mare protagonitzada per Emma Vilarasau, Broken Heart Story de Saara Turunen i Els tres aniversaris de Rebekka Kricheldorf. La sala combinarà aquesta programació amb el cicle Off La Villarroel.

Per últim, el teatre Goya recupera Caiguts del cel amb direcció de Sergi Belbel i continuarà amb Art, que tindrà com a protagonistes a Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. També programaran La autora de las meninas amb Carmen Machi  i l’èxit del Grec dirigit per Sílvia Munt: El Preu.


Algunes xifres a destacar

De les gairebé 50 obres que tindran lloc aquesta temporada, 12 són produccions pròpies del Grup Focus, 6 seran coproduccions. Hi participaran 387 artistes i 32 companyies. Es preveuen 390 representacions i un pressupost total d’11 milions d’euros.

Entitats

El fil invisible: Un amor enverinat

Publicat

on

Núria Beltran / La pel·lícula ha tingut sis nominacions als Oscars

Aquest darrer film de Paul Thomas Anderson s’allunya dels seus últims treballs (Junun o Puro vicio) mostrant-se més contingut i amb un resultat més equilibrat. Amb sis nominacions als Oscars, incloses millor pel·lícula, millor director i millor actor protagonista, Anderson ens presenta una obra pausada i reflexiva. Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) és un prestigiós sastre en el Londres dels anys cinquanta que juntament amb la seva germana Cyril (Lesley Manville) regenten un negoci de moda en la seva luxosa mansió. Woodcock és la firma que vesteix a la reialesa europea, a artistes i en general a les dones de l’alta societat.

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Reynolds te una relació amb les dones molt poc convencional, les escull, les utilitza com a models i quan se’n cansa és la seva germana qui les acomiada per sempre. Però apareix a la seva vida una jove cambrera anomenada Alma (Vicky Krieps) de qui s’enamora i a qui converteix en la seva musa i amant. Tot sembla idílic, però Alma amb la seva indòmita personalitat pertorba les seves obsessives rutines. Daniel Day-Lewis ha afirmat que aquesta és la seva última participació cinematogràfica, si fós així s’acomiada amb una interpretació magistral d’un personatge que s’amaga sota l’aperença d’un geni dèspota i torturat. Les interpretacions femenines són també fantàstiques i totalment rellevants per al desenvolupament de la història.

L’ambientació musical de Jonny Greenwood és també excel·lent. El fil invisible té un aspecte classicista però és en realitat moderna, hi ha romanticisme però en una atmosfera claustrofòbica i un xic terrorífica. És un bonic conte ple de rivets foscos que ens deixa fascinats.

Continua llegint

Entitats

El Teatro de los Sentidos evita el seu tancament

Publicat

on

Anna Pruna /  S’ha finançat amb una campanya de crowfunding

L’equip del Teatro de los Sentidos, amb el dramaturg colombià Enrique Vargas al capdavant, està d’enhorabona. Celebren que, gràcies a una campanya de micro-mecenatge, es podran salvar del tancament. A començaments de gener, el col·lectiu demanava ajuda “als seus amics i còmplices” per poder continuar la seva activitat. Per fer-ho, necessiten adequar l’espai amb obres de millora tècniques i de condicionament del teatre. Els seguidors del teatre del Polvorí han respost a la crida i en total s’han recaptat més de 26.000 euros provinents de 150 contribuïdors.

Un dels espectacles de la companyia

Un dels espectacles de la companyia

‘El Hilo de Ariadna’

Amb el finançament obtingut, la companyia vol “consolidar un equip humà d’organització i coordinació que gestioni l’activitat del teatre de forma regular”, tal com ells mateixos expliquen. A més, s’iniciarà un període de programació estable amb 12 funcions de l’espectacle El Hilo de Ariadna, amb la que el Teatro de los Sentidos s’ha donat a conèixer arreu del món. Els promotors del teatre han expressat la seva gratitud i han assegurat que continuaran “investigant, creant i formant”. Aquest espai, creat fa 25 anys, promou també la realització de diversos tallers d’expressió corporal i de llenguatge sensorial i compta amb 21 alumnes inscrits en el Postgrau de Llenguatge sensorial i poètica del joc, en col·laboració amb la Universitat de Girona. Des de ZONA SEC celebrem també aquesta petita victòria i li desitgem una llarga i pròspera vida al Teatro de los Sentidos.

 

 

 

Continua llegint

Entitats

Spaguetti- Western al Poble-sec

Publicat

on

Anna Pruna / Les projeccions es faran a diversos ‘saloons’

No solo leones és el nom d’un festival al Poble-sec dedicat exclusivament al gènere cinematogràfic Spaguetti- Western. Enguany celebra la seva III edició i ho fa amb una programació itinerant, amb projeccions a quatre espais del barri convertits en saloons  per a l’ocasió. Es tracta del Jam Circus (Margarit, 44), un local del carrer de les Pedreres (número 30, 1a planta), Nook (Nou de la Rambla, 143) i Porta Roja (Tapioles, 63).no solo leones

Més que pel·lícules

El festival comença el diumenge 11 de febrer i acaba el diumenge 25 de febrer i, entre les projeccions, es troben alguns clàssics com Il mercenario i també films dels últims temps, com Django. Els impulsors del festival expliquen que en aquesta edició volen posar especial atenció a “la relació entre el Western i l’estètica psicodèlica, perquè cap art va poder escapar d’aquesta influència durant les dècades dels 60 i 70”. Totes les pel·lícules estaran introduïdes per Bammel Fangmeies i Cosimo Tacinelli, cinèfils del Poble-sec. Els espais que participen en el festival també oferiran beguda i cada esdeveniment inclourà sorpreses en forma de convidats, tràilers, menjar, cartells originals, etcètera, per tal que cada nit “sigui alguna cosa més que anar a veure una pel·lícula”, avancen els impulsors de No solo leones.

L’accés als recintes és a través de taquilla inversa, amb una consumició mínima obligatòria.

Properes projeccions:

Domingo 18/02 Saloon Pedreres Blindman Italia 1971; De Ferdinando Baldi; Música: Stelvio Cipriani 105 min. VOSE

Jueves 22/02 Saloon Nook Prega il morto, ammazza il vivo (Reza al muerto y mata al vivo) Italia 1971; De Giuseppe Vari; Música: Mario Migliardi 90 min. VO Italiana Subt. Portugués

Viernes 23/02 Saloon Nook Il mercenario (Salario para matar) Italia/España 1968; De Sergio Corbucci; Música: Ennio Morricone, Bruno Nicolai; 111 min. VO Inglesa SE

Sabado 24/02 Saloon Nook Se sei vivo, spara! (Django Kill… If You Live, Shoot! / Oro maldito) Italia/España 1968; De Giulio Questi; Música: Ivan Vandor 117 min.VO Italiana SE

Domingo 25/02 Saloon Porta Roja Keoma Italia 1976; De Enzo G. Castellari; Musica: Guido y Maurizio De Angelis; 101 min Version inglesa SE

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.