Connecta amb nosaltres

Portada

Els veïns de la plaça de Les Navas es constitueixen en associació

Publicat

on

Un grup de veïns picant la cassola el passat octubre // Ana Inés Fernández

Segons els veïns, el problema continua i altera el seu descans. Reparteixen responsabilitats entre incívics i clients del local nocturn, que defensa la seva voluntat d’entesa

El serial de la plaça de Les Navas compta amb un nou capítol. Els veïns, que des de fa temps es queixen del soroll que generen tant els clients del local nocturn com de les destrosses al mobiliari urbà, així com de la brutícia que s’origina per altres usuaris, s’han constituït sota el nom d’Associació de Veïns de la plaça de Les Navas. Entre una vintena i trentena de persones l’integren.

D’aquesta manera, és com si haguessin oficialitzat aquesta problemàtica i també han acomplert amb una de les demandes del regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, en el seu pla de mediació fet per atacar aquesta preocupació dels veïns.

Tot i la curta vida de l’entitat, el passat 11 de novembre ja va organitzar un mercat d’intercanvi i una paella popular. Iniciatives que tindran continuïtat en el futur amb la plaça com a epicentre. Això no ha aparcat altres tasques endegades com la recollida de firmes. Martí espera una trobada imminent amb el responsable de l’Associació i l’ha posat com a un dels temes importants sobre la seva taula, “hi estem a sobre i volem arreglar-ho”.

El regidor ha confirmat que un cop acabat el pla de mediació i detectades les actuacions a dur a terme, en les properes setmanes “es començarà a posar fil a l’agulla”. Unes actuacions que no ha concretat exactament però que ha afirmat estaran “molt vigilants” d’allò que es produeixi. Ell mateix ha resumit que tot plegat “es tracta d’un tema de convivència pura i dura”.

Predisposició a l’harmonia
Per tal de garantir aquesta convivència, tant la nova entitat com el regidor han reconegut la “bona predisposició” per part del Bunker Club. El passat mes d’octubre comerciants, veïns i representants d’aquest local van trobar-se a la seu de l’Associació de Veïns de La França Xica, on es van estrènyer els primers llaços de comunió i, com han dit els mateixos protagonistes, la satisfacció va ser generalitzada. Des d’aquesta sala nocturna han assegurat que faran “fins on puguem”. “Si es poden fer coses per millorar, les farem”. Des del local han mostrat gestos de cooperació com ara, tal com han al·legat, “contractar seguretat, malgrat que la normativa no ens ho exigeixi” i entre les tasques que desenvolupa hi ha la d’alertar els clients i dispersar-los quan estan ja fora de la sala.

Tanmateix, una membre de l’Associació de Veïns de la plaça de Les Navas, Maria Antònia Pérez, ha afirmat que el problema “continua”, encara que les  trucades a la Guàrdia Urbana han minvat i ho justifica, “possiblement les cassolades que hem anat fent sembla que han donat els seus fruits”. Des del Bunker Club han defensat que no tota la problemàtica surt del seu establiment, ja que, al seu judici, s’ajunten grups de persones a fer “botellón” o escoltar música i provoquen les esmentades molèsties. Tot i així han recordat que el local en altres mans havia ocasionat més maldecaps al veïnat.

Al final no se sap si ja s’està escrivint l’epíleg d’aquesta història, però sigui com sigui, la plaça de Les Navas segueix engendrant polèmiques.


Albert Hernàndez

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024