Connecta amb nosaltres

Portada

L’Ajuntament condiciona l’obertura de l’Apolo a la reparació del problema estructural abans de juny

Publicat

on

El passat dia 11 la Sala Apolo i l’Apolo Diner van reprendre la seva activitat. En total van ser només 19 dies de tancament gràcies a les diligents actuacions d’apuntalament i gestió.

Passejar pel carrer Nou de la Rambla, en direcció a Montjuïc, torna a ser com fa dos mesos enrere, és a dir, amb els llums de la sala dels recreatius descobrint el camí cap a la Sala Apolo, amb aquella resplendor tan particular del local, i retornant l’aroma que emana de l’Apolo Diner al tomb de la cantonada. Normalitat altre cop. L’Ajuntament de Barcelona va autoritzar la reobertura el passat dia 11 de desembre després que es fessin les tasques d’apuntalament del soterrani de l’edifici. La sala de recreatius ja va aixecar la persiana el 23 de novembre, un dia després de la clausura, ja que aquella zona no estava afectada. “Tenim la seguretat garantida 100%”, destacava el gerent de l’Apolo, Salva Vilanova i així ho avalava el consistori.

Encara que el govern local va imposar una moratòria: sis mesos per arreglar el problema estructural. En cas que al juny de 2013 no estiguin fetes aquestes millores, com va informar l’executiu local, tornaria a precintar els establiments. Un fet que Vilanova espera no es produeixi “el propietari del soterrani ja està treballant per reparar-ho”. I és que aquest va assumir, com van assegurar des de l’Apolo, les despeses de les actuacions, així com la imminent reforma de l’estructura, però no es va precisar la quantia d’ambdues.

Gairebé tres setmanes van romandre tancats l’Apolo Diner i la sala Apolo. D’aquesta manera es va complir el pronòstic que Vilanova va detallar al número 9 de la revista PARAL·LEL OH!, “en dues o tres setmanes espero que estigui arreglat”. Un termini prou ràpid, gràcies a la celeritat de les gestions i la diligència de les obres d’apuntalament, que en pocs dies van dur-se a terme. Aquest període d’aturada va suposar unes pèrdues econòmiques que des de la gerència encara no han xifrat, “però ho farem tard o aviat”, va afirmar Salva Vilanova.

Programació habitual
Tot i que la reobertura oficial va ser el dia 11, l’oficiosa va arribar dos dies després amb el concert del grup Mine! que va presentar el seu darrer treball, ‘100.000 incendis de La fi del món’.

Els 19 dies de clausura van obligar a cancel·lar espectacles com ara el de Mala Rodríguez o a distribuir el San Miguel Primavera Club, que es va celebrar del 6 al 8 de desembre, entre l’Artèria Paral·lel, Sidecar, Atic, Monasterio i Sant Jordi Club. Malgrat que el tancament de l’Apolo no va influir, el director del certamen, Alberto Guijarro, va anunciar la marxa del festival a les ciutats de Guimarães (Portugal) i Burdeos (França) per l’increment de l’IVA i la poca atenció d’Espanya envers les músiques populars. Sigui com sigui, l’activitat va tornar al carrer Nou de la Rambla, després de Mine!. El DJ John Talabot i Jimmy Edgar, entre d’altres, van farcir de música i més oci el cap de setmana al Paral·lel.

 

Albert Hernàndez

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024