Connecta amb nosaltres

Societat

El Monstre de Paper inicia el seu tercer curs

Publicat

on

L’espai de joc, l’únic al barri basat en la metodologia Waldorf, destaca la importància dels vincles afectius en la criança dels infants


El Monstre de Paper és un espai de joc al Poble-sec que va sorgir fa tres anys de la voluntat d’un grup de pares que buscaven un espai on poder compartir experiències amb els seus fills i d’altres infants. La Parròquia de Lourdes cedeix l’espai a l’associació de dilluns a divendres en horari de matí, on es treballa conjuntament amb una educadora, l’Anna Vilarroig, i una auxiliar.

L’Anna és tècnica especialista en Educació Infantil i ens explica que la peculiaritat del Monstre de Paper és la seva metodologia, basada en l’acompanyament respectuós, el foment de la calma i la tranquil·litat: “Els tres primers anys de vida són bàsics per a la confiança dels infants, és per això que s’han d’evitar els sobreestímuls”. I precisament això és el que proclama la metodologia Waldorf. L’Anna ens explica segons aquesta metodologia, els infants han de viure en un ambient lliure i creador, i que en aquest punt és bàsica la col·laboració entre educadors i pares: “En aquest punt són primordials els vincles afectius que s’estableixen entre educadors, famílies i infants”.

monstre_paper_web

L’espai de joc del Monstre de Paper, el curs passat / Ana Inés Falcone

Continuïtat a l’associació
Després de tres anys, toca fer balanç. Els nens i nenes que van començar fa tres anys ja han passat a formar part de l’escola pública o privada i els pares hi estan satisfets. De fet, són ells mateixos els qui ajuden l’Associació per la Criança Compartida Monstre de Paper a continuar tot explicant la seva pròpia experiència a Centres d’Atenció Primària i grups de lactància. És precisament el boca-orella el que els ha donat a conèixer i gràcies al qual poden avui dia continuar amb la seva activitat. L’Helène, a banda de formar part de l’associació MARA (associació per al suport a la maternitat), s’ha implicat directament en l’autogestió de l’Associació per la criança compartida Monstre de Paper enguany, i tant ella com els seu fill han començat a assistir a l’espai. “El que més valoro de tot plegat és que els nens se senten com a casa”, i és que entre altres coses, el fet de conèixer tant l’educadora com la metodologia en què s’hi basa, li aporta una confiança que sovint no troba a d’altres espais. “A l’aula no són més de 13 nens i aquesta atenció especialitzada que hi poden dedicar és un reflex de la qualitat educativa”.

Elena Berlanga

 

Més informació:
Anna Vilarroig: Telèfon 686 565 468
elmonstredepaper@gmail.com

Facebook: El Monstre de Paper-Associació per la Criança compartida
http://www.monstredepaper.blogspot.com

Societat

Obre la residència del Poble-sec amb 240 llits per a malalts de Covid-19

La consellera Vergés anuncia l’adaptació d’altres espais per traslladar residents i així evitar el contagi de coronavirus

Publicat

on

Per

Vetllar per la salut dels més vulnerables. Aquest és l’objectiu del Govern de la Generalitat des del primer dia d’aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus. En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquesta setmana s’incorpora “una nova residència de gent gran a la ciutat de Barcelona amb una capacitat de 240 llits per a persones amb Covid-19”. Aquest espai ubicat al Poble-sec comptarà amb 141 habitacions distribuïdes en 8.000 metres quadrats. En un inici, s’obrirà amb 32 llits.

Vergés ha precisat que es tracta d’una “residència medicalitzada amb instal·lació d’oxigen en 66 llits” i que donarà capacitat de moviment a les residències d’on provenen les persones malaltes. De fet, ha explicat que s’adaptaran altres espais, com ara hotels, per aquelles persones que viuen en residències i que no estan malaltes de Covid-19 per poder-los aïllar de les residències de procedència perquè “són persones infectables” i evitar-ne, així, el contagi.

Per altra banda, aquests darrers dies el Departament de Salut ha augmentat el nombre de proves per detectar el coronavirus entre les persones que viuen en residències. “Estem augmentant les proves cada dia, fins ara ja són 10.434 les proves PCRs fetes”, ha informat Vergés. Per últim, la consellera Vergés ha reiterat la importància de quedar-se a casa per evitar el repunt de casos de coronavirus i ha recordat que els “laboratoris privats no haurien d’oferir tests de coronavirus ni a ajuntaments ni a empreses. Els tests han de passar pels protocols públics per a poder saber els resultats i millorar les estratègies per controlar aquesta epidèmia”, ha conclòs.

Continua llegint

Societat

Diari del coronavirus

Publicat

on

Per

Ja no em desperto amb els primers cotxes que circulen pel carrer. Ara, és el silenci que em desvetlla. Un silenci que m’arriba, m’embolcalla feixuc com un lladre que em visités de matinada i em deixés la seva targeta de presentació: soc aquí, com cada diumenge, cada dijous.

No compten els dies sinó els gestos. I les imatges agafen una importància poc habitual. Ara observo un vell amb més anys que jo córrer amb esforç i passes petites cap a la parada del bus. L’autobús l’esperarà. En aquests temps baixen del Tibidabo ànimes generoses i pugen de mar d’altres diabòliques.

A la nit el paisatge destacable són el guants de plàstic que campen damunt la vorera.

De nou a la cuina damunt la taula de marbre navega un cert desordre. El diari i el suplement, un bol amb escàs raim, una ceràmica que representa una gallina, unes tasses de cafè…

No tenim pressa per recollir el desori.

Ernest Millet Gómez

Continua llegint

Societat

Confinament (II)

Publicat

on

Per

El darrer model implementat de superilla va ser el del Poblenou, tot i que Gràcia en si ja és una superilla / Toni Hermoso Pulido

El bol curull de col-i-flor presideix la taula de marbre. I uns tomàquets per amanir, unes restes de raviolis que quedaren de l’àpat d’ahir. Encenem el llum, una bombeta que ens dóna escalfor lentament. I seiem a taula com si res no ens passés pel cap, com si avui fos un dia qualsevol: però passen massa coses a la ciutat.

El semàfor de davant de casa ha esdevingut decoratiu i ja ningú espera el permís per creuar el carrer. Potser cada cinc minuts baixa un cotxe pel carrer Balmes. Ha plogut bona part del dia. Una pluja mansa que l’escriptor Pla aplaudiria feliç, perquè era, segons que escrivia, l’aigua que calia per als camps. Busco un somriure, una paraula amable però em creuo amb poques persones que semblen que corrin cap al notari. Recullo l’última barra de pa al forn de santa Glòria. Des d’el primer dia de la crisi sanitària que m’atén la mateixa senyora. Té un aire d’absoluta normalitat, com si això del virus no anés amb ella.

Al vespre com a final de festa el nostre anònim veí ens regala Imagine i la veu de Lennon ressona per tota la plaça. S’aixequen braços i només ens falten les espelmes per arrodonir el final de la vetllada. Bé, hi tenim algunes llinternes que ens fan l’ullet. Comença a fosquejar i la ciutat semblarà més trista, com un dol immens que cau damunt nostre.

ERNEST MILLET

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.