Connecta amb nosaltres

Portada

El Poble Espanyol s’omple de titelles

Publicat

on

Els dies 22 i 23 de març se celebra el 5è Festival de Titelles de Barcelona

@Marta_Tello/ Durant dos dies titellaires i titelles ompliran els carrers i les sales del Poble Espanyol amb gairebé una vintena d’espectacles diferents. S’hi trobaran titelles de tija, de taula, ombres xineses… El TOT Festival (titelles, objecte i teatre) tindrà una programació familiar basada en la producció catalana i amb els valors humans com a  fil conductor.

Foto2_ABabelEnPatinet_Red

Espectacle ‘A Babel en patinet’, de la cía. Néstor Navarro- La Puntual/ El Poble Espanyol

Les titelles, tradició al Poble Espanyol

El Poble Espanyol, on es realitzen arts i oficis artesanals, és l’escenari perfecte per a aquest encontre, i els seus carrers i edificacions són ideals per deixar-se transportar per la màgia de les titelles. Ja des dels inicis del recinte s’hi feien trobades de titelles un diumenge al mes, però va ser fa 5 anys quan es va donar un nou pas per donar visibilitat al sector, amb la posada en marxa del TOT Festival. Tal i com explica el seu director artístic, Diego Murciano, amb el Festival han volgut “crear un espai de complicitat entre la quantitat i qualitat de la producció titellaire que es genera a Catalunya i el públic de Barcelona i rodalies”. Tot i que el món de les titelles no sigui molt popular actualment, Murciano reconeix que “no faltem a la realitat si diem que es continuen creant espectacles de contrastada qualitat i en bon número”.

Un festival dinàmic

Com s’ha fet en les darreres edicions, el Festival acollirà el TOTal Experience, exhibicions amb públic en moviment, i nombrosos espectacles a l’aire lliure que, en declaracions de Murciano, “tenen un paper especial”. Amb ells han volgut “posar l’accent a dinamitzar tot el Poble… de forma que el públic assistent sigui dinàmic i participatiu a l’hora de triar els espectacles que vol veure, o es deixi portar per la sorpresa de descobrir: el que faran ara aquí”.

En aquesta edició es podrà veure en sala  l’estrena de ‘Torna Robin Hood‘, de la companyia Teatre Nu, i els espectacles ‘Nunut’, de la companyia Pamipipa; ‘Babel en patinet’, de la companyia Néstor Navarro – La Puntual; ‘Gúlliver al país de Lil·liput’, del Centre de Titelles de Lleida; ‘ A taula!’, de la companyia Els Peus del Porc; i ‘L’Òpera del captaire’, de la companyia La Cava de Sons.

Entre tots els espectacles, els 12 de carrer i els 6 de sala, i més de 40 funcions diàries, s’espera una assistència de 3.000 persones.

Foto1_Nunut_Red

Espectacle ‘Nunut’ , de la Cia Pamipipa/ El Poble Espanyol

 

Cartell_TOTfestival2014_cat

Cartell TOT Festival 2014

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.