Connecta amb nosaltres

Societat

Arriba setembre: tornem al teatre!

Publicat

on

Anna Pruna / Les sales de la zona ja han avançat els primers espectacles que obriran la programació teatral d’aquesta nova temporada

Amb la reducció de l’IVA cultural i la lleugera millora que el sector va experimentar la temporada passada, els programadors teatrals esperen que aquesta que tot just encetem sigui una bona temporada teatral a nivell de públic. Pel que fa als espectacles programats als teatres del Paral·lel i voltants destaquen els musicals, els thrillers i sobretot el bon humor, recuperant aquella línia festiva del Paral·lel d’anys ençà.

'Casi Normales' és l'aposta de la Sala Barts

‘Casi Normales’ és l’aposta de la Sala Barts

A la sala Barts es programen actuacions puntuals a partir de l’u de setembre però no serà fins el dia 27 del mateix mes que arrencarà el plat fort de la seva programació: el musical Casi Normales amb Nina i Roger Berruezo entre el seu elenc. Pel que fa al teatre Apolo, les funcions prèvies de Y no quedará ninguno –una adaptació de la novel·la d’Agatha Christie sota la batuta de Ricard Reguant– comencen a partir del 21 de setembre.  Al teatre Victoria enguany aposten pel mític musical de Broadway Cabaret, que arrencarà la primera funció el 16 de setembre. Si preferiu una opció també relacionada amb la música però allunyada del clàssic format musical podeu acostar-vos al Teatre Condal, que inicia temporada el 20 de setembre amb Desconcerto, després de l’èxit de Concerto a tempo d’umore. Al mateix teatre estrenaran Los vecinos de arriba a l’octubre i l’espectacle dels Brodas Bros que ret homenatge a James Brown.

Les sales que no fan vacances 

CLAQUÉ O NO- CIA DARA. TANTARANTANA

‘Claqué o no’ l’èxit del Tantarantana

Són diverses les sales de la zona que enguany han seguit programant diversos espectacles durant l’estiu. Una d’elles és el teatre Tantarantana on, des del 16 d’agost i fins el 17 de setembre, la companyia Dara representa la comèdia Claqué o No. A l’espai Àtic22 del mateix teatre s’hi representarà a partir del 7 de setembre La Bohèmia, un concert teatralitzat amb tocs de poesia de la mà de La Catenària.

Pel que fa al teatre del Raval, on tampoc han abaixat la persiana durant l’agost, aposten també per inaugurar temporada amb una obra d’Agatha Christie, La visita inesperada amb Empar López i Jordi Coromina com a protagonistes i que arrenca a partir del 15 de setembre. A la sala Fénix tampoc han descansat a l’agost i a partir del 31 d’agost estrenen Fermín, un espectacle d’animació amb ninots de la mà de Paula Cabrerizo que tindrà lloc fins el 24 de setembre. A la Fénix s’hi programarà també Mary Frankenstein Shelley, l’espectacle de titelles Antologia i moltes altres apostes per a públic adult i familiar.

 

Societat

Comença la campanya de recollida d’aliments i joguines

Publicat

on

Del 14 de novembre al 15 de desembre tindrà lloc, un any més, la campanya Nadal Solidari al Poble-sec. Durant tot un mes, es recolliran aliments bàsics, productes d’higiene personal i material escolar nou per a les persones més desfavorides. Hi ha diversos punts de recapte, com les parròquies, la Biblioteca Francesc Boix, Bona Voluntat en Acció i la Bibliomusicineteca, entre altres. A més, del 16 al 30 de desembre, els Reis Solidaris recolliran jocs, joguines i material escolar nous als mateixos punts de recapte. L’objectiu de la campanya és superar les bones xifres de l’any passat, quan es van aconseguir 1.275 kgs de menjar, productes d’higiene, material escolar i regals de reis per a més de 296 infants del barri.

Torna la Marató de TV3

Com també és habitual, algunes entitats del barri promouen activitats per recaptar diners per a la Marató de TV3, que enguany se centra en les malalties minoritàries. La Penya Blaugrana Les Tres Xemeneies organitza un partit de futbol entre l’APA Poble Sec i la Penya Blaugrana, i després un dinar a la Casa del Mar, a més de sortejos i bingos per recollir diners. Els Amics de la Plaça de Santa Madrona i les Parròquies del Poble-sec també preparen activitats que aviat donaran a conèixer a través de la web de la Coordinadora d’Entitats. L’any passat es van recaptar 3.250 euros per a la Marató entre totes les activitats solidàries organitzades al barri.

Continua llegint

Societat

Nit al ras per visibilitzar la problemàtica de les persones sense llar

A mitjanit, qui ho vulgui podrà quedar-se a dormir a la intempèrie per donar suport a la causa

Publicat

on

Amb la voluntat de sensibilitzar la població sobre què significa viure al carrer, Arrels organitza Intempèrie, una marató d’espectacles i experiències que tindrà lloc el dissabte 23 de novembre a la plaça de Margarida Xirgu a partir de les 16 h i fins l’endemà quan surti el sol. Aquest acte pretén posar sobre la taula la situació de les 1.200 persones que viuen al carrer a Barcelona i la “invisibilitat i vulneració de drets que pateixen”, diuen des de la fundació. L’objectiu de la trobada també passa per compartir un espai lúdic i de reflexió per a persones de totes les edats on intercanviar punts de vista amb persones que saben què suposa viure al carrer. Amb les col·laboracions i donacions es vol garantir una llar a 200 persones amb les quals treballa Arrels.

15 hores a la Intempèrie

Durant la trobada, hi haurà lloc per a la reflexió amb l’exposició fotogràfica La poètica del mirall, de Juan Lemus; la mostra Vides inacabades i Antígona, un espai de reflexió interactiu. Però també hi haurà lloc per a la música, amb actuacions d’Itaca Band, The Penguins i Cesck Freixas, entre altres. A més, hi haurà actuacions teatrals com l’espectacle Tou com un peluix de Martademarte&Cia; diverses propostes de microteatre; contacontes i tallers infantils per als més petits. A mitjanit, qui ho vulgui podrà quedar-se a dormir a la intempèrie per donar suport a la causa.

Una situació alarmant

Les dades parlen per elles mateixes: durant els darrers 12 mesos han mort 54 persones que vivien o havien viscut al carrer. Els més joves tenien només 31 anys. Tal com indiquen des d’Arrels, la mitjana d’edat de les persones que han mort era de 56 anys, 26 menys que la resta de la població de Barcelona.

Més info i reserva d’entrades a: www.intemperie.org

Continua llegint

Societat

Més que Cures fa un any i busca noves sòcies

Participaran en la segona Fira d’Economia Social del barri

Publicat

on

Fa un any es va constituir Més que Cures en el si de la xarxa Cooperasec, que treballa per a la promoció de l’economia social i solidària al Poble-sec. Es tracta d’una associació de dones expertes en la cura i el benestar de les persones i ofereixen serveis de neteja de la llar, cangurs, acompanyament a persones grans i dependents i altres serveis domèstics. El projecte va néixer després d’haver fet un estudi de diversos sectors econòmics al barri, en el qual es va detectar que l’àmbit de les cures era un sector precaritzat i ple de necessitats.

Obertes a noves sòcies

Al moment de constituir-se, Més que Cures estava format per 10 sòcies fundadores que van començar el projecte des de zero: “Vam reflexionar juntes sobre el nostre projecte i els seus valors, vam començar a donar-nos a conèixer i a participar en espais i debats”, expliquen. Actualment, són 7 sòcies i busquen noves persones que vulguin associar-se: “És un projecte d’autogestió col·lectiva obert a persones de l’àmbit del treball de la llar i del treball familiar (cuidadores), que podran treballar i gestionar-se la seva pròpia feina”, diuen des de l’entitat. A més dels serveis que ja ofereixen actualment, estan desenvolupant noves ofertes com ara la neteja ecològica i espais de cures a infants per a les entitats.

El projecte està molt enxarxat, treballen amb altres cooperatives i col·lectius afins, com la xarxa comunitària del barri. En el marc de la segona Fira d’Economia Social del Poble-sec, que tindrà lloc el 5 d’octubre a la plaça del Sortidor, organitzen un debat i crearan un espai de trobada per a totes les iniciatives que tenen coses en comú amb Més que Cures, com Sindillar, Mujeres Pa’lante o Baixem al Carrer.

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.