Connecta amb nosaltres

Entitats

El Sant Pau: Una història de resistència

Publicat

on

@pruna_ana / El gimnàs social del Raval continuarà la seva activitat com a cooperativa, després que el consistori fes de mediador amb la propietat.

SANT PAU SOCIS

Equip i socis del Sant Pau / Víctor Serri

Novament un espai per a la gent del barri, en aquest cas del Raval, ha perillat a causa de la gentrificació i l’especulació immobiliària. El gimnàs social Sant Pau es trobava entre l’espassa i la paret des que, a començaments d’any, la propietat en va demanar el seu desallotjament i tancament per l’impagament d’algunes mensualitats. Prèviament, els treballadors havien decidit formar una cooperativa i encarregar-se de la gestió del gimnàs per evitar la baixada de persiana, heretant així un gran deute acumulat. La història té un final feliç  gràcies a la lluita incansable de treballadors, socis i veïns del Raval, que han sortit en repetides ocasions al carrer per reivindicar la tasca social del gimnàs, i gràcies també a la intervenció de l’Ajuntament, que ha actuat com a mediador amb la propietat i ha adquirit l’immoble  que comunica amb la part del darrera del gimnàs per construir-hi habitatge social. Aquest edifici s’anava a convertir en pisos de lliure mercat, cosa que implicava l’amputació d’algunes parts importants del gimnàs. Amb aquesta actuació el Sant Pau podrà seguir al servei del barri, com a mínim, fins al 2020. L’acord amb la propietat, però, així com les despeses judicials derivades de l’acord per evitar el desnonament, obliguen el Sant Pau a pagar una quantitat important, és per això que treballen en una campanya de cofinançament per salvar el gimnàs. “Ho aconseguirem sí o sí, no hem arribat fins aquí després d’aquests mesos per rendir-nos” diu l’Ernest Morera, un dels gerents del centre, qui afegeix que el més difícil era “salvar-nos del desnonament i ho hem aconseguir gràcies a l’actuació de les veïnes”.

Més que un club

IMG_20170420_175652

El Sant Pau / Anna Pruna

La història del Sant Pau no és només la d’un club esportiu. La seva activitat social fa que més de 700 persones en risc d’exclusió puguin gaudir de les seves instal·lacions gratuïtament en diverses ocasions. Lluny de reduir la seva activitat social amb els problemes que han hagut d’afrontar darrerament, l’han augmentat: “Hem començat a treballar amb els nens de la cola, formem part de la plataforma de recolzament a menors i joves immigrants, treballem amb 10 nens que dormen al carrer, destinem places per a persones que pateixen aïllament crònic derivades del centre de salut  Perecamps…”. Com a agent dinamitzador de la zona tenen entre els seus socis diverses persones pertanyents a col·lectius vulnerabilitzats, com l’Associació Trans de Barcelona, el Casal d’infants del Raval o ACATHI, i els migrants sense papers hi són benvinguts.

Entitats

El fil invisible: Un amor enverinat

Publicat

on

Núria Beltran / La pel·lícula ha tingut sis nominacions als Oscars

Aquest darrer film de Paul Thomas Anderson s’allunya dels seus últims treballs (Junun o Puro vicio) mostrant-se més contingut i amb un resultat més equilibrat. Amb sis nominacions als Oscars, incloses millor pel·lícula, millor director i millor actor protagonista, Anderson ens presenta una obra pausada i reflexiva. Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) és un prestigiós sastre en el Londres dels anys cinquanta que juntament amb la seva germana Cyril (Lesley Manville) regenten un negoci de moda en la seva luxosa mansió. Woodcock és la firma que vesteix a la reialesa europea, a artistes i en general a les dones de l’alta societat.

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Reynolds te una relació amb les dones molt poc convencional, les escull, les utilitza com a models i quan se’n cansa és la seva germana qui les acomiada per sempre. Però apareix a la seva vida una jove cambrera anomenada Alma (Vicky Krieps) de qui s’enamora i a qui converteix en la seva musa i amant. Tot sembla idílic, però Alma amb la seva indòmita personalitat pertorba les seves obsessives rutines. Daniel Day-Lewis ha afirmat que aquesta és la seva última participació cinematogràfica, si fós així s’acomiada amb una interpretació magistral d’un personatge que s’amaga sota l’aperença d’un geni dèspota i torturat. Les interpretacions femenines són també fantàstiques i totalment rellevants per al desenvolupament de la història.

L’ambientació musical de Jonny Greenwood és també excel·lent. El fil invisible té un aspecte classicista però és en realitat moderna, hi ha romanticisme però en una atmosfera claustrofòbica i un xic terrorífica. És un bonic conte ple de rivets foscos que ens deixa fascinats.

Continua llegint

Entitats

El Teatro de los Sentidos evita el seu tancament

Publicat

on

Anna Pruna /  S’ha finançat amb una campanya de crowfunding

L’equip del Teatro de los Sentidos, amb el dramaturg colombià Enrique Vargas al capdavant, està d’enhorabona. Celebren que, gràcies a una campanya de micro-mecenatge, es podran salvar del tancament. A començaments de gener, el col·lectiu demanava ajuda “als seus amics i còmplices” per poder continuar la seva activitat. Per fer-ho, necessiten adequar l’espai amb obres de millora tècniques i de condicionament del teatre. Els seguidors del teatre del Polvorí han respost a la crida i en total s’han recaptat més de 26.000 euros provinents de 150 contribuïdors.

Un dels espectacles de la companyia

Un dels espectacles de la companyia

‘El Hilo de Ariadna’

Amb el finançament obtingut, la companyia vol “consolidar un equip humà d’organització i coordinació que gestioni l’activitat del teatre de forma regular”, tal com ells mateixos expliquen. A més, s’iniciarà un període de programació estable amb 12 funcions de l’espectacle El Hilo de Ariadna, amb la que el Teatro de los Sentidos s’ha donat a conèixer arreu del món. Els promotors del teatre han expressat la seva gratitud i han assegurat que continuaran “investigant, creant i formant”. Aquest espai, creat fa 25 anys, promou també la realització de diversos tallers d’expressió corporal i de llenguatge sensorial i compta amb 21 alumnes inscrits en el Postgrau de Llenguatge sensorial i poètica del joc, en col·laboració amb la Universitat de Girona. Des de ZONA SEC celebrem també aquesta petita victòria i li desitgem una llarga i pròspera vida al Teatro de los Sentidos.

 

 

 

Continua llegint

Entitats

Spaguetti- Western al Poble-sec

Publicat

on

Anna Pruna / Les projeccions es faran a diversos ‘saloons’

No solo leones és el nom d’un festival al Poble-sec dedicat exclusivament al gènere cinematogràfic Spaguetti- Western. Enguany celebra la seva III edició i ho fa amb una programació itinerant, amb projeccions a quatre espais del barri convertits en saloons  per a l’ocasió. Es tracta del Jam Circus (Margarit, 44), un local del carrer de les Pedreres (número 30, 1a planta), Nook (Nou de la Rambla, 143) i Porta Roja (Tapioles, 63).no solo leones

Més que pel·lícules

El festival comença el diumenge 11 de febrer i acaba el diumenge 25 de febrer i, entre les projeccions, es troben alguns clàssics com Il mercenario i també films dels últims temps, com Django. Els impulsors del festival expliquen que en aquesta edició volen posar especial atenció a “la relació entre el Western i l’estètica psicodèlica, perquè cap art va poder escapar d’aquesta influència durant les dècades dels 60 i 70”. Totes les pel·lícules estaran introduïdes per Bammel Fangmeies i Cosimo Tacinelli, cinèfils del Poble-sec. Els espais que participen en el festival també oferiran beguda i cada esdeveniment inclourà sorpreses en forma de convidats, tràilers, menjar, cartells originals, etcètera, per tal que cada nit “sigui alguna cosa més que anar a veure una pel·lícula”, avancen els impulsors de No solo leones.

L’accés als recintes és a través de taquilla inversa, amb una consumició mínima obligatòria.

Properes projeccions:

Domingo 18/02 Saloon Pedreres Blindman Italia 1971; De Ferdinando Baldi; Música: Stelvio Cipriani 105 min. VOSE

Jueves 22/02 Saloon Nook Prega il morto, ammazza il vivo (Reza al muerto y mata al vivo) Italia 1971; De Giuseppe Vari; Música: Mario Migliardi 90 min. VO Italiana Subt. Portugués

Viernes 23/02 Saloon Nook Il mercenario (Salario para matar) Italia/España 1968; De Sergio Corbucci; Música: Ennio Morricone, Bruno Nicolai; 111 min. VO Inglesa SE

Sabado 24/02 Saloon Nook Se sei vivo, spara! (Django Kill… If You Live, Shoot! / Oro maldito) Italia/España 1968; De Giulio Questi; Música: Ivan Vandor 117 min.VO Italiana SE

Domingo 25/02 Saloon Porta Roja Keoma Italia 1976; De Enzo G. Castellari; Musica: Guido y Maurizio De Angelis; 101 min Version inglesa SE

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.