Connecta amb nosaltres

Portada

El XV Campionat Mundial de Natació engalana Montjuïc

Publicat

on

Avui comença a Barcelona el XV campionat mundial de natació sota l’organització de la Federació Internacional de Natació i la Reial Federació Espanyola de Natació. Un cop més la nostra ciutat, i molt especialment la muntanya de Montjuïc es vestirà de gala per a rebre un esdeveniment únic en un marc incomparable. Barcelona i la natació tornen a tenir l’oportunitat de sorprendre el món.

El president de la Federació Internacional de Natació (FINA), l’uruguaià Julio César Maglione, confia que el Mundial de Natació de Barcelona d’enguany serà “el millor de la història”. L’organització de l’esdeveniment haurà doncs de demostrar en tan sols dues setmanes tot allò que pot donar de si la ciutat comtal i fer-la referent de nou pel que fa als esdeveniments esportius internacionals. “Estem convençuts que Barcelona i Catalunya seran el centre de l’esport mundial”, va afegir en roda de premsa Maglione. I així les xifres ho constaten: l’esdeveniment es televisarà a gairebé dos-cents països i comptarà amb la participació de 2.500 esportistes, 3.000 voluntaris i 520 milions d’espectadors d’arreu del món.

Es calcula que Barcelona acollirà durant els dies que duri l’esdeveniment vora els 200.000 espectadors, entre totes les competicions programades: El Palau Sant Jordi serà l’escenari de la cerimònia d’inauguració i acollirà dues competicions de les sis disciplines: la natació sincronitzada i la natació clàssica, mentre que les piscines Bernat Picornell acolliran tots els partits de waterpolo, la Municipal de Montjuïc, els salts de trampolí; i ja fora de Montjuïc, al Moll de la Fusta i amb la finalitat d’apropar les proves a la ciutadania, se celebraran les proves d’aigües obertes i els salts de gran altura, gran novetat en uns mundials de natació.

Restriccions de trànsit al Parc de Montjuïc

Transports Metropolitans de Barcelona reforçarà el transport públic durant l’esdeveniment: a m

és d’habilitar tres serveis especials d’autobusos, habilitarà des de dissabte 13 de juliol una llançadora de busos que connectarà tots els recintes del Parc de Montjuïc amb el Club Natació Barcelona. Tanmateix, una línia especial unirà les diverses instal·lacions de Montjuïc i, els dies de les cerimònies d’inauguració i clausura, un servei d’autobusos articulats farà el recorregut directe entre la plaça Espanya i el Palau Sant Jordi.

La Guàrdia Urbana establirà un dispositiu especial durant els dies que duri l’esdeveniment, l’objectiu principal del qual serà vetllar per la mobilitat i facilitar l’accés a les zones de Montjuïc on es duran a terme les proves. Entre les mesures previstes, però, no totes seran benvingudes, especialment al barri: s’aïllarà al trànsit de vehicles privats a la muntanya i es prohibirà l’estacionament mentre durin els mundials a l’avinguda de l’Estadi i l’avinguda Miramar. Els problemes d’aparcament al Poble-sec doncs, s’agreujaran durant dues setmanes.

 

El Xop és la mascota dels Campionats Mundials de Natació d'enguany

El Xop és la mascota dels Campionats Mundials de Natació d’enguany

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024